19 Mayıs mesajları

Gümüşhane’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajı.

19 Mayıs mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“19 Mayıs tarihi, hürriyetinden vazgeçmeyen, esareti kabul etmeyen, zulme asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı ve milletimizin yeniden dirilişidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.” diyerek gençliğe olan inancını ortaya koymuş ve Milli Mücadelenin temeli 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak gençlerimize armağan etmiştir.

Böylesine değerli bir övgü ve iltifata mazhar olan gençliğimizin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olacağına ve Aziz Milletimizin kanını ve canını feda ederek inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ilelebet payidar kalmasının teminatı olacağına inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

MİLLETVEKİLİ AV. CELALETTİN KÖSE

“Millî Mücadele meşalesinin yakılışının 105. yılında ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte yaşamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz. 
19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk milletinin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşturulan istiklâl meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır. Yok edilmek istenen aziz milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek zafere ulaştırdığı İstiklâl Savaşı’nın, milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığımızın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.
Cumhuriyetimiz, geride kalan yıllar içerisinde hep büyümüş ve ilerlemiş, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Aynı hedef ve idealler için bugün de millet olarak durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, aziz milletimizin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs; milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise bir ibret vesilesidir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs’ı anlamaları, özümsemeleri ve bağımsızlık ruhuna sıkı sıkıya bağlı kalmaları bu anlamı daha da pekiştirecektir. Hiç kuşkusuz ki milletimizin geleceği olan gençlerimiz, içinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizdir. Gençlerimizin, aziz vatanımızın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde; tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu ve müreffeh geleceğe ulaştıracaklarına yürekten inanıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gümüşhaneli hemşehrilerime  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK 

“Türk milletinin şanlı tarihinde tartışmasız önem ve ayrıcalığa sahip olan, bağımsızlık ve özgürlüğe duyulan özlemin, son yurdumuz Anadolu coğrafyasında yankılanıp kabul edildiği 19 Mayıs 1919’un yıldönümünü yeni bir milli başlangıca vesile olması temennilerimle kutluyorum.

Bu tarih, Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıç; fikir ve karar sahibi Atatürk'ün milli mücadele hedefine giden yoldaki ilk adım, Türk milletinin geleceğine, çağın akışına yön ve şekil veren tarihi bir dönüm noktasıdır.

Türk milliyetçiliği bu kutlu yolda milli mücadelenin esası, özü ve vazgeçilmez bir değeri olmuş; milli şuur ve milli vicdan bileşkesinde yaşam alanı bularak Cumhuriyetimizin kurulmasına zemin hazırlamıştır.

Samsun’dan başlayan bu şuur ve heyecan Türk milletinin var olma ve yok olma mücadelesinin bir dönüm ve kırılma noktası olması bakımından her zaman hatırlanması, anlaşılması ve yaşatılması gereken büyük bir tarihi olaydır.

Her türlü yıkıcı ve bölücü emellerin karşısındaki en önemli güvencimiz; Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız geleceğinin teminatı Türk gençliğidir.

Bugünümüzü gelecekle birleştirecek; birlik, beraberlik ve devamlılığımızın güvencesi şüphesiz gençler olacaktır. Yüreğimizdeki vatan ve millet sevgisi; bağımsızlık ve özgürlük duygusu, çalışma ve başarma azmi milletimizin dünya durdukça var olacağının en büyük ispatıdır.

Coğrafyasında Lider ülke Türkiye hedefine ulaşabilmek için öncelikle birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi korumak, milli hasletimiz olan yardımlaşma ve dayanışma anlayışımızı diri tutmak; toplumsal huzur ve refahımızı tehlikeye atacak, kavga, tartışma ve kamplaşmalara meydan vermemek şarttır.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919’un 105. yıldönümünde; bayramımızı bir kez daha içtenlikle kutluyor; Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah ve dava arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün, Türkiye’nin en anlamlı ve en gurur verici günlerinden birini kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Milli bağımsızlığımızın ve özgürlük mücadelemizin fitilini ateşleyen gün olan 19 Mayıs 1919 sadece bir tarih değil, aynı zamanda birçok duygunun ve umudun da sembolüdür. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin kurtuluş mücadelesinin ilk adımı olan Samsun’a çıkışıyla birlikte O’nun önderliğindeki gençlerin, bağımsızlık ve özgürlük için yürüttüğü mücadelenin de başlangıcıdır.

Atatürk, gençliğin ülkenin en büyük zenginliği olduğuna inanıyordu. Bu inançla, gençlere büyük sorumluluklar yükledi ve onlara sonsuz güven duydu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, geçmişi hatırlamanın yanı sıra geleceğe dair umutları yeşertmek için bir fırsattır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, ülkemizin daha da ileriye taşınması için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Gençlerimizin, Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyerek ülkenin kalkınması ve gelişmesi için gösterecekleri çabaya olan güvenimiz tamdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelesine kanları ve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gençlerimiz nezdinde tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI AV. EŞREF BALKİ

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcının sembolü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizin fitilini ateşlediği bu anlamlı günde, tüm gençlerimize ve halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

19 Mayıs, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük yolunda attığı en önemli adımlardan biridir. Atatürk’ün “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek başlattığı bu kutlu yürüyüş, milletimizin bağımsızlık aşkının ve kararlılığının en güzel örneklerinden biridir. Bugün de aynı ruh ve inançla ülkemizi daha ileriye taşımak, gençlerimize daha iyi bir gelecek sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Gençlerimiz, ülkemizin yarınları, geleceğimizin teminatıdır. Onların eğitimine, gelişimine ve mutluluğuna verdiğimiz önem, ülkemizin aydınlık yarınları için atılan en değerli adımlardır. Sporun birleştirici gücü ve gençliğimizin dinamizmi ile ülkemizi daha ileriye taşıyacağımıza inancımız tamdır. Bu bağlamda, gençlerimizi desteklemek, onlara fırsatlar sunmak ve sporun yaygınlaştırılmasını sağlamak en önemli görevlerimizden biridir.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın milletimize birlik, beraberlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Tüm gençlerimize ve Gümüşhaneli hemşehrilerime en içten sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ EKREM AKDOĞAN

“Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin 105. yıl dönümünde, milletimizin azim ve kararlılığını bir kez daha gururla anıyoruz. Bu özel gün, gençlerimizin ve tüm milletimizin bağımsızlık ve özgürlük aşkını yüreğinde hissettiği önemli bir tarihtir.

19 Mayıs, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcını simgelerken, aynı zamanda gençlerimize verilen değerin de bir göstergesidir. Atatürk, gençlerimize duyduğu güveni ve inancı her fırsatta dile getirmiş ve "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir." diyerek onlara en büyük sorumluluğu emanet etmiştir. Bizler de bu emaneti en iyi şekilde korumak ve gençlerimize daha aydınlık bir gelecek sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Gençlerimiz, ülkemizin geleceği ve yarınlarımızın teminatıdır. Onların eğitimi, sağlığı ve sosyal gelişimi için attığımız her adım, güçlü Türkiye yolunda büyük önem taşımaktadır. Sporu ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek, gençlerimizin enerjisini pozitif alanlara yönlendirmek için çaba sarf ediyoruz. İl Özel İdaresi olarak, gençlerimize ve spor faaliyetlerine verdiğimiz destekle, onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın milletimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyor, onlara en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“105 yıl önce 19 Mayıs günü başlatılan kutlu mücadele dünyada diğer toplumlara ve devletlere emsaldir. 19 Mayıs 1919 günü Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve bu toprakları kendine yurt benimsemiş halkımızın iradesini ortaya koyarak düşman güçlerini bu ülkeden atmak için var gücüyle verdiği kutlu mücadelenin ilk günüdür. Bu kutlu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek ülkemizin gençleri ve onların yetiştireceği yeni nesillerdir. 

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ülkemizi siz gençlere ve sizlerin üstün zekalarına emanet etmiştir. Siz gençlerimizin girişimci ruhu, üstün çalışma azimleri, vatan ve millet aşkı ile ülkemizin topraklarına göstermiş olduğu bağlılık,  bizim dünya medeniyet yarışındaki en büyük güvencemizdir. Biz Türk iş dünyası temsilcileri olarak gençlerimizin ülkemizi ve milletimizi daha da aydınlık yarınlara taşıyacağından asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelemizin 105. yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet,  şükran ve rahmetle anıyorum.”


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER