91 yaşındaki hasta GDH’de anjiyo oldu

Hizmete açıldığı günden bugüne hastaların çevre illere gitmekten kurtulduğu ve pek çok hastanın anjiyosunun yapıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesi anjiyo servisinde 91 yaşındaki bir hasta anjiyo olarak sağlığına kavuştu. 

91 yaşındaki hasta GDH’de anjiyo oldu

11 Mart 2024 tarihinde hasta kabullerine başlayan Gümüşhane Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesi’nde 91 yaşındaki Ahmet Pir, anjiyo sonrası stent takılıp sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Gümüşhane’nin en uzak köylerinden biri olan Torul ilçesine bağlı Güzeloluk köyünde ikamet eden Pir, göğüs bölgesinde yaşadığı ağrıların artması üzerine 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü yakınları tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne getirildi.

Acil Polikliniği’nde gerekli tetkiklerin yapılmasıyla daha önce kalp krizi geçirdiği anlaşılan hasta Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hudaverdi Mergen tarafından kroner yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Bir akşam koroner yoğun bakım ünitesinde kalan Pir, ikinci gün Kardiyoloji Uzmanları Dr. İlkin Guliyev ve Dr. Hudaverdi Mergen tarafından anjiyo edilerek yüzde 95 tıkalı olan ana damarlarından birine stent takıldı.

Koroner yoğun bakım sürecinin ardından kardiyoloji servisine devredilen Pir, ileri tetkik ve tedavilerinin ardından daha önceden olan kronik hastalıkları da esas hastalığı ile birlikte tedavi edilip şifa ile taburcu edildi.

Hasta yakını Hasan Pir, yaşlı babasının tedavisinden duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: “Babam 91 yaşında. Köyde rahatsızlandı. Gümüşhane Devlet Hastanesi acil servisine getirdik. Burada yapılan tetkiklerde daha önce kalp krizi geçirdiği anlaşılan babam, o akşam nöbetçi olan kardiyoloji Uzmanı Doktor  Hudaverdi Mergen tarafından  önce yoğun bakıma alındı, bir gün sonra da anjiyosu yapılarak bir damarına stent takıldı. Şu anda Allah’a şükür babam gayet iyi. Bu süreçte Babamın anjiyosunu yapan Kardiyoloji Uzmanları Dr. İlkin Guliyev ve Dr.  Hudaverdi Mergen Hocalarımız başta olmak üzere her safhada hastamızla çok yakından ilgilenen acil, yoğun bakım, kardiyoloji, dahiliye ve göğüs bölümünden doktorlarımıza,  tedavi sürecinde yakın ilgilerini gördüğümüz yine acil, yoğun bakım, anjiyo ve kardiyoloji servisi çalışanı hemşire ve sağlık görevlilerimize ve yardımcı hizmet personeline teşekkür ediyorum.  Bu vesile ile Gümüşhanemizde bu güzel hizmetlerin sunulmasını sağlayan Milletvekilimiz Sayın Celalettin Köse’ye, Gümüşhane Devlet Hastanesi yönetimine, Sağlık Müdürlüğümüz yöneticilerine ve devletimizin her kademe yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayri Aydın
Hayri Aydın - 2 hafta Önce

Seneler öncesinden bu ünite kurulabilirdi ve bir çok kişinin hayatı kurtulabilir di. Yolda hayatını kaybeden veya daha beter şekle gelenlerin ahını ahirette verebilecek kişiler üzerinize alınmasanız da hesap şaşmaz orada ...

yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci eleştirmen
yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci eleştirmen - 2 hafta Önce

Değerli Hasan Pir Kardeşim öncelikle baba Muhterem Ahmet amcaya geçmiş olsun.

2016 yılından beri verdiğimiz uğraşın hayra alamet olduğunu örnekleriyle görmek ne güzel şey.
, kardiyoloji doktorlarımızın varlığı ile övünüyoruz.. diğer doktorlarımızla da. Atatürk boşuna demedi: "Beni Türk hekimlerine teslim ediniz diye".
Kardiyoloji benimde uğrak istasyonumdur. Yakında konukları olacağım.
her iki Doktorumuzu kutluyorum. Valilik Nişanı ile de ödüllendirilmelerini öneriyorum. y.sadık DGG yayın yönetmeni.

SIRADAKİ HABER