Ağaç: Trabzon, sahipsiz Gümüşhane’yi yine yok saydı

Daha önce Çakırgöl konusunda defalarca açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem il başkanı Bedri Ağaç, Ankara’da Gümüşhane’den kimsenin katılmadığı Çakırgöl toplantısını eleştirerek, “Trabzon, sahipsiz Gümüşhane’yi yine yok saydı” dedi.

Ağaç: Trabzon, sahipsiz Gümüşhane’yi yine yok saydı

“Bir kere sessiz kalırsanız, gerisi durmaksızın gelir”

Açıklamasında daha önce Trabzon’un oldubittiyle Çakırgöl ve Deveboynu yaylasından izinsiz su aldığını, Kürtün ilçesinin 3 köyünün topraklarının Trabzon sınırlarına verildiğini hatırlatan Ağaç, “Bu konular böyledir. Bir kere sessiz kalırsanız, bir kere taviz verirseniz, gerisi durmaksızın gelir” değerlendirmesinde bulundu.

“Neden kimse topa girmek istemiyor?”

Trabzon siyasetinin ve iktidar lobisinin bu konuda çok kararlı ve baskın olduğunu hatırlatan Ağaç, “Çakırgöl’ün 2 konusu var. Şu anda gündemde olan Trabzon lehine turizme açılması. Birde en az onun kadar önemli olan Çakırgölün suyunun yıllardır Trabzon’a akıtılıyor olması. Sadece Çakırgölle yetinilmemiş Deveboynu suyu da akıyor. Zamanında araştırdık, yerinde gittik inceleme yaptık, bu suyu kim verdi nasıl olur Gümüşhane susuzluk çekerken Gümüşhane’nin suyunu Trabzon nasıl kullanır diye gündeme taşıdık kamuoyunu bilgilendirdik ama taştan ses çıktı bu işin sorumlularından ses çıkmadı. Bu konular böyledir bir kere sessiz kalırsanız, bir kere taviz verirseniz, tabiri caizse sarı öküzü verirseniz gerisi durmaksızın geliyor. Bu suyu kim vermişti dönemin Trabzonlu Gümüşhane Valisi tek başına bir yazıyla suyumuzu peşkeş çekti. Buna ne karşı çıktılar ne direndiler ne karar aldılar. Bu su Gümüşhane’nin kimseye verilemez şeklinde hiçbir tavrı ve tutumu olmadı. Neden kimse topa girmek istemiyor? Kimse cesur davranmak istemiyor? Kimse Gümüşhane’nin hak ve hukukunu savunurken gerekirse birileriyle mücadele etmek tartışmak çatışmak gerekirse bunu göze alacak durumda değil” dedi.

“Sahipsizlik bugün de devam ediyor”

İşin ucunun siyasete dayandığını belirterek, “Bu şehrin vekilleri yok mu? Onların sahip çıkması gerekmiyor mu? Bu şehirde de iktidar partilerinin il başkanları, yöneticileri yok mu? Niye topyekün bir birlik beraberlik oluşturulup bu konularda bir ortak tavır sergilemedi” sorusunu yönelten Ağaç, “İşte o nedenle Gümüşhane hep sahipsiz dedik. Maalesef bugün de bu sahipsizlik devam ediyor. Çakırgöl kayak merkezi ve turizm alanı olarak projelendirme çalışması işin şimdi tuzu biberi oldu. Yıllardır diyoruz ki Süleymaniye kayak projesi yapılması lazım. Bizim Gümüşhaneli siyasetçiler idarenin ilgilileri kamuoyu 20-25 yıldır oyalıyor. Yapıldı, yapılacak, ödenek geldi, para geldi bu sefer tamam diyorlar. Ama hepsi boş çıktı. O zaman da söyledim. Trabzon lobisine karşı durulmazsa ciddi bir lobi oluşturulup her yerde Gümüşhane’nin hak ve hukuku savunulamaz” diye konuştu.

“Gümüşhane’nin hakkını savunmayanları kamuoyunun vicdanına havale ediyorum”

Bu projenin Çakırgöl’de Trabzon’un denetiminde yapılması halinde bu durumun Süleymaniye Kayak projesini engelleyeceğini, geciktireceğini, kadük hale getireceğini daha önce de söylediğini hatırlatan Ağaç, “Dediğimiz gibi de oluyor. Esas olan şu anda Gümüşhane’nin seçilmiş milletvekilleri, iktidar partisinin il başkanları, yöneticileri, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, mülki makamlarla beraber muhalefeti de işin içine dahil ederek bu konuda bir platform oluşturup topyekün Gümüşhane’nin haklı ve meşru davasını seslendirmek. Gümüşhane’nin çıkarlarını birlik beraberlik içerisinde savunmak zorundadır. Kimse topu taca atmasın, kimse sorumluluktan kaçmasın. Seçimlerde oy isterken atıp tutmak kolay. Hadi görelim Gümüşhane milliyetçiliğinizi, cesaretinizi, kararlarınızı. Kişisel olarak bu konuda Gümüşhane’nin hakkını hukukunu savunmaya devam edeceğiz. Ancak gelmiş olduğumuz noktada ihmali olan, sorumluluğu olan, Gümüşhane’nin hakkını savunmayan, sözde etkili yetkili siyasileri de Gümüşhane kamuoyunun vicdanına havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Gümüşhane’ye sahip çıkacak siyasi yetkilileri siz seçeceksiniz”

Vatandaşlara seslenerek bu konularda kimin ne yapıp yapmadığını unutmamalarını isteyen Ağaç, “Er geç bu sandık bu milletin önüne bir daha gelir. Halkımıza da sesleniyorum lütfen bu konularda kim neyi ne yaptı ne yapmadı unutmayın. Önce siz Gümüşhane’ye sahip çıkacaksınız. Sonra Gümüşhane’ye sahip çıkmayan siyasileri sandıkta cezalandıracak, Gümüşhane’ye sahip çıkacak siyasi yetkilileri siz seçeceksiniz. Kimse kusura bakmasın o sandıkta verilen oyların müsbet menfi sonuçları oluyor maalesef. Gümüşhanemizde uzun zamandır bu menfi sonuçlarını yaşayıp gidiyor. Geçtiğimiz seçimler de gösterdi ki henüz bunlardan bir ders alınmış da değil. İnşallah bakış acıları değişir diye umut ediyorum” dedi.

Olay:

Anne tarafı Gümüşhaneli olan eski Bakan Faruk Nafiz Özak’ın yıllardır ısrarla takip ettiği Çakırgöl projesi için Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun himayesinde gerçekleştirilen toplantı Gümüşhane’de tepkilere neden olmuş, Gümüşhane sınırında olmasına rağmen Trabzonlu bürokratların ve siyasetçilerin kararlar verdiği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yıllarda kış mevsimine doğru bir gece yarısı gizlice devasa iş makineleriyle operasyon yaparak yıllar önce gölün ortasına bağlanan içme suyu borusunun çapını büyütüp yükselttiği Çakırgölle ilgili toplantıyı Kuşakkaya Gazetesi "Biz bu işin neresindeyiz?", Gümüşkoza Gazetesi "Hangi yüzle geleceksiniz?", Gümüşkent Gazetesi "Adı bizim Tadı Trabzon'un" ve Olay Gazetesi de "Çakırgöl Projesi toplantısında neden Gümüşhane yoktu" manşetleriyle haberleştirmişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2024, 12:11

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
SS
SS - 3 hafta Önce

Ne için milletvekili seçtik biz !

Sahipsiz Gümüşhane
Sahipsiz Gümüşhane - 3 hafta Önce

Kürtün köyleri salpazarina bağlanır ,Rize Şiran Toprak alsın ,gün yüzü Doğankent baglansin , Çakırgöl suyunu Trabzon'a kullansın ve kayak merkezi yapılsın gümüşhane hiç bu kadar sahipsiz kalmamıştı.her gelen bir şey koparıyor tüm stklara secilmislere sesleniyoruz nerdesinizzzzzz???

Yılmaz Yılmaz
Yılmaz Yılmaz - 3 hafta Önce

Boş ver başkan hiç birşey cikmiyacak yarında kurtunu verirler oburgun kelkiti daha oburgunde gumushaneyi bayburta bağlarlar olur biter nasılsa bütün kurumlar bayburta doğru yol aldı yakında Bayburtlu oluruz yok olur gideriz

SIRADAKİ HABER