Ateş: Dağdan gelip bağdakini mi kovuyorsunuz?

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, merkeze bağlı Yeşilyurt köyünün içme ve kullanma su kaynaklarının olduğu alanda bir firma tarafından yapılan sondaj çalışmalarının biran önce durdurulmasını istedi.

Ateş: Dağdan gelip bağdakini mi kovuyorsunuz?

Beraberinde Merkez İlçe Başkanı Bayram Canlı ile Yeşilyurt köyüne giderek muhtar Yavuz Metintaş ve köylülerle buluşan İl Başkanı Ateş, vatandaşlarla sohbet etti, yaşanan durum hakkında bilgi aldı.

Ardından sondaj yapılan içme suyu havzasının olduğu alana çıkarak incelemelerde bulunan Ateş, köyün tek içme ve kullanma suyu havzasında yapılan sondaj çalışmalarına karşı tüm Gümüşhanelileri duyarlı olmaya çağırarak “Hep birlikte Yeşilyurt köyüne sahip çıkalım” dedi.

“Gümüşhane’nin bu işe topyekün karşı çıkması lazım”

Yeşilyurt köyünün içme ve kullanma suyunu kaybetme riskine karşın günlerdir yapılan çağrılara rağmen firmanın bu alandaki sondaj çalışmalarına inat ve ısrarla devam ettirdiğini belirten Ateş, “Burada sondaj çalışmaları halen devam ediyor. Maalesef vatandaşlarımızın, köyümüzün sulama ve içme suyu kaynaklarının olduğu yerde sondaj yapılıyor. Bu çok yanlış bir olay.  Buna köylümüz zaten karşı çıkıyor ama buna devletimizin ve Gümüşhane’nin topyekün karşı çıkması lazım. Böyle bir şey olamaz” dedi.

“Eğer bu bölgede maden varsa sadece suyun gözesinin olduğu yerde değil”

Sondaj firmasının işi bittikten sonra çekip gideceğini fakat vatandaşların susuzlukla baş başa kalacağının altını çizen Ateş, “Bu suların gözesini (kaynağının) kurumaması için bu işin bu bölgede durması gerekiyor. Vatandaşlarımız bizim suyumuzun bulunduğu gözeye sondaj yapılmasın, başka yere yapılsın diyor. Eğer bu bölgede maden varsa sadece suyun gözesinin olduğu yerde değil. Diğer taraflarda da var. Oralarda sondajlarını yapsınlar. Onun için ben tüm Gümüşhaneli hemşerilerimizi bu işe duyarlı olmaya çağırıyorum. Hep birlikte Yeşilyurt köyüne sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

“Dağdan gelip bağdakini mi kovuyorsunuz?”

Vali Alper Tanrısever’e vatandaşının haklı davasında köylünün yanlarında olduğu için teşekkür eden Ateş, sondaj yapan firma yetkililerinin köy halkına dikleşecek cesareti nereden aldığını, arkasında kimlerin durduğunu sorgulayarak, “Gümüşhane halkı Valisiyle, bürokratı ile, köylüsü ile sizlere vatandaşların hakkını yedirmezler. Aklınızı başınıza alın ve benim insanımla dikleşmeyin. Ne demek köylüyü tehdit etmek? Dağdan gelip bağdakini mi kovuyorsunuz?” diye konuştu.


 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adsız29
Adsız29 - 3 ay Önce

zannedersem Sayın vekilimiz Celalettin Beyde bu sondaja karşı olduğunu beyan etmişti.

Ardasalı Ertuğrul
Ardasalı Ertuğrul - 3 ay Önce

Kardeşim adamlar Torul un bir köyüne hidro baraj yaptı köylü suyunu içemez oldu. Ne demiş tecrübeliler: Suyunu kaybedersen suyu pet şişeden içersin. Önümüzdeki 50 yıldaki iklim değişikliği suyu en pahalı nimet konumuna sokacaktır. Selamlarımla.

SIRADAKİ HABER