Aynalı tünel yeniden başlıyor

İkisu-Şiran karayolunun 11. kilometresinde bulunan ve yörede Aynalı Viraj Tüneli olarak adlandırılan tünel inşaatı çalışmaları kaldığı yerden tekrar başlıyor.

Aynalı tünel yeniden başlıyor
İkisu-Şiran karayolunun 11. kilometresinde bulunan ve yörede Aynalı Viraj Tüneli olarak adlandırılan tünel inşaatı çalışmaları kaldığı yerden tekrar başlıyor.

İkisu-Şiran Karayolu üzerinde bulunan ve toplamda 252 metre olan tünel inşaatının ihalesini alan Alemdar firmasının yolu başka bir taşeron firmaya ihale etmesinin ardından çalışmalara başlayan yüklenici firma, Alemdar firmasından parasını alamadığı gerekçesiyle geçtiğimiz haftalarda işi bırakmıştı. Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre tünel çalışmasını yapan firma, 252 metrelik tünel çalışmasının 80 metresini bitirmiş, kalan 170 metrelik kısmın ise asıl yüklenici firma olan Alemdar inşaattan parasını alamadığı gerekçesiyle işi bırakmak zorunda kalmıştı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Aşık, tünel çalışmalarının bu hafta içerisinde tekrar başlayacağını söyledi. Tünel çalışmaları sırasında hem jeolojik hem de projesel hususlarda aksaklıklar çıktığını ve bu nedenle çalışmalara ara verildiğini kaydeden Aşık, bunun yanında işin içerisinde parasal sorunların da söz konusu olduğuna dikkat çekti. Tünel çalışmalarının hafta içerisinde başlayacağını ifade eden Aşık, “İşin durdurulması gibi bir şey söz konusu değil. Firma sorumludur. Taşeronlar değişebilir” şeklinde konuştu.

Alemdar firmasının yetkililerinden edinilen bilgiye göre ise, iki firma arasındaki sorunlarının çözüldüğü belirtilirken tünel çalışmalarına Cuma günü itibariyle tekrar başlanacağı ifade edildi. Firma yetkilisi 252 metrelik tünelin 25 metresi açık zeminde geri kalan 227 metresinin ise kapalı olacak şekilde projelendirilen tünelin günde 7 metre yapılabildiğini ve  geri kalan çalışmalara iki taraftan başlanacağını  tünelinde bu yıl Mayıs sonunda bitirilip teslim edileceğini açıklandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 16:28

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER