Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odasından ‘Yerli Üretim’ çağrısı

Bakkallar ve Manifaturacılar Odasından ‘Yerli Üretim’ çağrısı

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, son yasal düzenlemeyle zorunlu hale getirilen ‘yerli üretim’ logosu basımı işini gerçekleştirdiklerini ve oda üyelerine ücretsiz dağıtacaklarını söyledi.

3799
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, son yasal düzenlemeyle zorunlu hale getirilen ‘yerli üretim’ logosu basımı işini gerçekleştirdiklerini ve oda üyelerine ücretsiz dağıtacaklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada 3 Ekim 2018 tarihi itibariyle Ticaret Bakanlığının fiyat etiketi yönetmeliği'nde yaptığı düzenleme kapsamında etiket ve listelerde malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı, birim fiyatı, satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih yanında üretim yeri Türkiye olan mallar için 'yerli üretim logosu' da yer alması zorunlu hale getirildiğini kaydeden Bostancı, “Yerli üretim logosunun mevzuata aykırı kullanılması durumunda etiket başına 274 lira para cezası uygulanacaktır. Bizlerde odamız üyelerinin olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmaması ve para cezası almamaları için mevzuata uygun etiketler bastırdık ve odamız üyelerine ücretsiz olarak buğun itibariyle odamızdan dağıtımı yapılacaktır. Üyelerimizin bu yönetmeliğe dikkat ederek ürünlerini etiketlendirmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışmaktayız” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *