Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7059 %0.01
50,2236 %0.12
5.964,11 % 1,05
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Başkan Başer, “Günaydın” programına konuk oldu

Başkan Başer, “Günaydın” programına konuk oldu

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Ekol TV'de Selver Gözüaçık’ın sunduğu ve canlı olarak yayınlanan ‘Günaydın’ programına konuk oldu. Başkan Başer, programda şehrin genel durumu, ekonomik kalkınma, sosyal belediyecilik, işsizlik, turizm ve düşünülen çeşitli projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

574
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Başkan Başer, Gümüşhane'nin 6. Bölge destekleri kapsamına alınmasının şehrin ekonomik kalkınması için büyük bir fırsat olduğunu belirterek şu anda 5. bölge desteği altında yer aldıklarını ve bunun yatırımcıları Gümüşhane'ye çekmekte önemli bir engel teşkil ettiğini ifade etti. Başer, 6. Bölge desteğine geçişin, özellikle istihdam yaratma ve bölgedeki ekonomik kalkınmayı hızlandırma açısından kritik bir adım olacağına inandığını dile getirdi.

Gümüşhane'nin geçmişte maden şehri olduğunu ancak şu an yalnızca bir madenin faaliyette olduğunu belirten Başkan Başer, bunun ilde büyük bir işsizlik sorununa yol açtığını, ildeki tek çağrı merkezinin kapanması ile binlerce kişinin işsiz kaldığını, belediyelere başvuran işsiz vatandaşlarla bu durumu en yakından hissettiklerini ve çözüm üretmekte zorlandıklarını vurguladı.

Gümüşhane’nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ancak bu potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini ifade eden Başer, Gümüşhane’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin daha etkili bir şekilde tanıtılması gerektiğini belirterek şehrin tanıtımına yönelik adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal belediyecilik anlayışını ön planda tuttuklarını dile getiren Başer, bu doğrultuda birçok önemli projeye imza attıklarını, kadınlar ve çocuklar için düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, sosyal yardımlar ve kültürel aktivitelerle de vatandaşlara destek verdiklerini ifade etti.

Belediye olarak yürütülen projeler arasında kadınlara ve çocuklara yönelik birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Başer, bu etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik maddi yardımların sağlandığını ve bu tür sosyal desteklerin artarak sürdürüleceğini belirten Başkan Başer, sosyal belediyecilik anlayışının, şehri daha yaşanabilir ve dayanışma içinde bir hale getirme amacını taşıdığını kaydetti.

Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, şehri daha yaşanabilir bir hale getirme konusunda kararlı adımlar attıklarını belirterek, sosyal belediyecilik anlayışının tüm projelere yön verdiğini, Gümüşhane’nin sorunlarını tek tek çözerek şehri daha modern ve yaşanabilir bir yer haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *