Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8221 %0.19
50,2327 %0.02
5.954,18 % -0,02

Boğuluyoruz !!!

Gümüşhane’de havaların soğumasıyla birlikte özellikle akşam saatlerinde hava kirliliğinde gözle görülür derecede artış yaşanıyor.

618
Gösterim
Gümüşhane’de havaların soğumasıyla birlikte özellikle akşam saatlerinde hava kirliliğinde gözle görülür derecede artış yaşanıyor.

Doğalgaz hattının şehre gelmesi noktasında yaşanan sıkıntılar ve gecikmeyle birlikte özellikle kalitesiz kömür kullanan bazı binalardan çıkan dumanlar şehrin Hasanbey Mahallesi bölümünü tamamen kaplıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı verilerine göre Gümüşhane’nin havası “kötü” olarak değerlendiriliyor. Kent merkezinde bulunan istasyondaki verilere göre havada bulunan toz-partikül oranı (PM10) değeri 321 µg/m3’a kadar çıkıyor. Dar bir vadide kurulu olan şehirde özellikle kaloriferli binaların yakma hataları ve bacalarından kaynaklanan kirliliğin bir diğer sebebi de kalitesiz kömür kullanılması olarak gösteriliyor.

Yapılan onca uyarılara rağmen yaşanan bu sıkıntıda özellikle üst mahallelerde bir bulut gibi şehrin üzerini kapatan toz kütlesi astım ve bronşit hastası yaşlılar ile çocukların sağlığını direk etkiliyor. Yetkililer, ortalama değerler baz alındığında kirliliğin fazla olmadığını fakat kış aylarında yaşanan soğuk havalarda bunun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Sistemdeki verilerin değerlendirmesi yapıldığında, haberin fotoğrafının çekildiği gün Gümüşhane’de ki toz-partikül oranı 297 µg/m3olarak ölçülürken, 5 saatlik ortalama ise 273,2 µg/m3 olarak belirlendi. PM10 verisinin Türkiye için yıllık ortalama değeri 114 µg/m3.
Boğuluyoruz !!! 1
1 / 8
Boğuluyoruz !!! 2
2 / 8
Boğuluyoruz !!! 3
3 / 8
Boğuluyoruz !!! 4
4 / 8
Boğuluyoruz !!! 5
5 / 8
Boğuluyoruz !!! 6
6 / 8
Boğuluyoruz !!! 7
7 / 8
Boğuluyoruz !!! 8
8 / 8
Yorumlar
H
Hakkı Yüce 11 yıl önce
Paylaşan duyarlı kardeşime sonsuz teşekkürler. Sevgili ev sahipleri, duydunuz zilin sesini
BEĞENME
0
CEVAPLA