Buraya park edilen araçlar kazaya davetiye çıkarıyor

Gümüşhane kent merkezinden geçen ve özellikle mesai giriş çıkış saatlerinde İstanbul trafiğini aratmayan transit yolun her iki kenarına da park eden araçlar trafik güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

Buraya park edilen araçlar kazaya davetiye çıkarıyor

Son dönemde artan araç sayısıyla birlikte özellikle mesai başlangıç ve bitiş, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik yoğunluğunun olduğu Gümüşhane’de facia adeta geliyorum diyor.

Belediye Başkanlığı karşısında geçtiğimiz yıllarda dağ tarafına park eden araçların üzerine heyelanın geldiği Gümüşhane’de son dönemde aynı bölgenin ilerisinde yolun daraldığı noktaya çok sayıda araç park edilmeye başlandı.

Belediye karşısından başlayıp ilerisindeki apartmana kadar olan alanın dağ tarafında neredeyse şeridin yarısına kadar kapatıp yolu daraltan araçlarını park edip giden sürücüler yüzünden trafik güvenliği tehlikeye girerken, midibüs, otobüs, kamyon gibi büyük araçlar buradan geçerken zorluk yaşıyor, kazalara davetiye çıkarıyor. 

Konuyu sosyal medya hesabından paylaşan sürücüler yolun dağ tarafındaki dar alanın dubalarla veya farklı bir çözümle kapatılarak ATM’lerden ilerideki apartmana kadar buraya araç park edilmesinin önüne geçilmesini istedi.

Bahse konu yere araç çekildiğinde neredeyse iki aracın yan yana sürterek geçtiğini ifade eden ve geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda neredeyse 4 kişinin canından olacağını ifade eden sürücüler, “Şehrin ileri gelenleri bu yoldan hiç geçmiyor mu? İki araç yan yana neredeyse sürterek geçiyoruz. Bir tarafa duba çakmak zor mu? Bu yolun basit çözümü varken neden duyarsız kalıyorsunuz. Bizler kötü bir paylaşım yapmıyoruz kimsenin canına malına zarar gelmesin diye paylaşıyoruz. Sizlerin de bu olaya duyarlı olacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 2 hafta Önce

Abartı ve gürültülü egzoz, sinyalsiz dönüşler ya da çıkışlar, tek yön ihlalleri, şerit ihlalleri, trafiği kitleyecek kadar keyfi yavaş gitmeler (10-20 kmh) bunlara mobeseler ceza yazarsa şehir trafik açısından çok daha güvenli ve huzurlu olacak. Ayrıca yayalara yaya geçidi ve üst geçit kullanmaları konusunda ciddi eğitim verilmeli. Kurala uymayan yayaya da ceza yazılmalı. Yayanın bir anda yola atlaması ya da yaya geçidi olmayan yerde karşıdan karşıya çok yavaş geçmesi kör noktalarda ölümlü kazalara sebep olabilir. Yetkililerin acilen önlem alması lazım.

murat
murat @Hasan - 1 hafta Önce

hay ağzınıza sağlık hasan bey. bütün söylediklerinize katılıyorum.

İsimsiz
İsimsiz - 1 hafta Önce

Trafik bunu görüyor ama hiç birşey yapmıyor şikayet bekliyor ordaki araçlari direk otopark a çektirecen bir çekiçi parası bir otopark parası versin ceza yada gerek yok.araç sığmayacak kadar kaldırımı büyüt sünler .

NECMİ YOLAŞAN
NECMİ YOLAŞAN - 1 hafta Önce

Belediyeler yeteri kadar otopark alanı yapmazsa olacağı budur. Vatandaş aracını nereye park etsin. Bu sorun tüm şehirlerimizde var. Belediyeler asli işlerini unutarak cincik boncuk, nepotizm işeriyle uğraşacaklarına yeterli otopark alanı yapsalardı iyi olmaz mıydı?

yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci eleştirmen
yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci eleştirmen - 1 hafta Önce

Sadecekarayolu mui şehir merkezinde göbeğinde semt pazarını andiran ATATÜRK caddesine ne dersiniz. BUrdaki görüntü kirli,li,ği varken taransit yolu na rahmet okumak lazım.. Şehre hizmet birazda görüntü güzelliğini yansıtmakla olur. Belediyeönünden PTT ye kadar adeta semt pazarı cadde diyemezsiniz. ayıp olur..

yorum-29
yorum-29 - 1 hafta Önce

Pekâlâ bu yoldan hiçmi vali, emniyet müdürü geçmiyor veya geçipte görmüyorlarmı.Trafik ekipleri bu duruma resmen seyirci kalıyorlar.Defalarca kez şikayet edilmesine rağmen alınmayan önlem illaki ölümlü veya yaralanmalı kaza sonrasındamı alınacak..??

murat
murat - 1 hafta Önce

nihayet bu sorunu dile getirenler olmuş çok şükür. bu konunun şakası yok. bu kadar duyarsızlığa insan şaşırıyor. kaç aydır aynı sıkıntı var ve yetkililer bir çözüm getirmiyor maalesef. çekici ile araçlar çekilip caydırıcı cezalar yazılabilir. yolun iki tarafına da plastik dubalar koyulabilir.

Misafir
Misafir - 1 hafta Önce

Daha evvel kaç kere 155 i arayıp şikayetçi oldum emniyet şeridine araç park edilirmi diye, bana Gümüşhanede park yeri sıkıntısı olduğu için orada park serbet dediler. Ama arabaların yarısı yolda kalıyor dediğimde ozaman hemen ilgileneceğiz dediler ve o gün akşama kadar takip ettim hiç bir müdahale yapılmadı

Gümüşhane Sevdalısı
Gümüşhane Sevdalısı - 1 hafta Önce

Vali mi uygulama yapacak emniyet müdürü mü bu şikayet yıllardır var anca otursunlar makam mevki geçici hizmet kalıcıdır NE MUTLU HELAL EKMEK YEYİP HİZMET EDENLERE


SIRADAKİ HABER