CHP’li gençler dolmuş zammını protesto etti

Gümüşhane’de şehir içi dolmuşlara gelen yüzde 15 ve yüzde 18’lik zamlar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.

CHP’li gençler dolmuş zammını protesto etti

Sivil 3,25, öğrenci 2,75 iken son zamlarla birlikte Gümüşhane’de transit yoldaki dolmuş hatları yüzde 15’lik artışla sivil 3,75, yüzde 18’lik artışla öğrenci 3,25 TL’ye çıkarıldı.

Gümüşhane Belediyesi karşısında bulunan dolmuş durağının önünde grup adına basın açıklamasını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Er, dolmuş ücretlerine yapılan zammı kabul etmediklerini belirterek Gümüşhane’nin kilometre bazında ulaşımın en pahalı iller arasında olduğunu savundu.

Gümüşhane’de yapılan son dolmuş zamlarının çoğu vatandaşı zora sokacağı gibi en büyük darbeyi de ailelerinden uzakta eğitim mücadelesi veren Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerini vurduğunu kaydeden Er, “Bu durum üniversite yerleşkesinin konumu gereği sürekli olarak dolmuş kullanmaya mecbur olan ve maddi sıkıntı yaşayan genç arkadaşlarımızı adeta kışın en şiddetli zamanlarında yürümeye mahkûm etmiştir. Gümüşhane kilometre bazında ulaşımın en pahalı olduğu iller arasındadır” dedi.

Belediye’nin araç sayısı ve sefer zamanlarını yeniden düzenleyerek sıkıntıyı azaltabileceğini ifade eden Er, “Öğrencilerimizin zaruri ihtiyaçlarından olan ulaşıma yapılan bu zammı kabul etmediğimizi, gerekenin ilgililerce yapılmaması durumunda tepkilerimizin daha da artarak devam edeceğini bildiririz” ifadelerini kullandı. 

“Dolmuşa gelen zamlar bir an önce geri çekilsin”

Yetkililere seslenen üniversite öğrencisi Umut Vergin ise “Önceliğimiz şu an dolmuş zamlarıyla ilgili oldu. Dolmuş zamlarını protesto ettik. Malum mazot fiyatları arttı. Bunu ne öğrenci kardeşlerimizi üzmeden ne de dolmuşçularımızı üzmeden en iyi bir şekilde yapmak istiyoruz. Eylemimiz de zaten buna yönelikti. Sayın belediye başkanımız Ercan Çimen’e seslenmek istiyoruz. Lütfen dolmuşa gelen zamlar bir an önce geri çekilsin. Bunu hem dolmuşçuları hem de öğrencileri üzmeden yaparsanız çok çok seviniriz” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
aklın yolu
aklın yolu - 2 yıl Önce

Gümüşhanede ulaşım kilometre hesabı yapıldığında gerçekten pahalı. Büyük kentlerde aynı paraya 40 km yol gidiyorsunuz neredeyse. Yorumlarda bu hakikati dile getirenlere sıkıysa istanbul belediyesinin zamlarını eleştirin diyen aklı evvel arkadaşlar görüyorum. Bu hazımsızlık ve tarafgirlik ülkeyi yedi bitirdi hala uyanmadınız. Sıkıysa siz benzin, elektrik zamlarını, yüksek enflasyonu eleştirin. Hükümete gıkınız çıkmıyor, sesi çıkan 3 genci de istiyorsunuz ki bir kaşık suda boğalım. Yazıklar olsun.

Hüseyin Can tarhan
Hüseyin Can tarhan - 2 yıl Önce

Bu arkadaşların her halde dünyadan haberleri yok

Hakikat
Hakikat - 2 yıl Önce

Bu çok duyarlı gençler sıkıyorsa İstanbul’daki zamları da protesto etsinler bakalım.

Kaleli
Kaleli - 2 yıl Önce

Ben az bile 5 lira olmalı

Bozkurt
Bozkurt - 2 yıl Önce

Mazota gelen zamı geri alsalar keşke 6 TL den 14 TL ye çıktı bunu neden söylenmiyor

Lokman Bal
Lokman Bal - 2 yıl Önce

bu arkadaşlarımızın bir kafede 3 tl olan bir kahveyi 10 tl ye içip marketlerde 20 tl lik alışverişin 50 tl lere 60 lt lere çıktığını öğrenci 2.75 iken mazot 6.85 olduğu zaman şuan da mazot un 14 tl oluşunu protesto etmek varken neyin protestosunu yapmaya çalışıyorlar. bence BU arkadaşlar siyasi görüşlerinden dolayı gövde gösterisi yapıyolar o öğrencilerimizi kusura bakmayin bizim kadar düşünemezssiniz. sizin gibi kaç tane öğrencimiz aynı düşünceye sahip .

SIRADAKİ HABER