Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Covid-19 vatandaşın un talebini de değiştirdi

Covid-19 vatandaşın un talebini de değiştirdi

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki tek taş değirmeni işleten Bektaş Çelik, yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgınının ardından vatandaşların un tercihinin değiştiğini söyledi.

1302
Gösterim

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki tek taş değirmeni işleten Bektaş Çelik, yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgınının ardından vatandaşların un tercihinin değiştiğini söyledi.

İlçe merkezinde 30 yılı aşkın bir süredir esnaflık yapan ve 15 yıldır da Torul ilçe merkezindeki tek taş değirmenini işleten Çelik, hem çevredeki il ve ilçelerde tarlaları olan vatandaşların hasatlarını una çeviriyor hem de piyasanın talebine göre çeşitli unlar yapıyor.

KOSGEB’den aldığı destekle Torul ilçe merkezinde kurulu tesisinin yanında İŞGEM’de de bir atölyesi bulunan 50 yaşındaki Çelik, “Burada mısır unu, mısır yarması, kepekli köy unu, arpa unu yapıyoruz. Artanı da İŞGEM’deki tesisimizde hayvan, tavuk ve civciv yemi, arpa yarması, buğday yarması olarak yapıyoruz” dedi.

Mısırı Güneydoğu’dan, arpa ve buğdayı Kelkit ve Şiran ilçesinin yanında Bayburt’tan aldıklarını kaydeden Çelik, “Vatandaşlarımızın ektiği arpa buğday çok yok buralarda. Getirirlerde onu da kırarız. Burada ürettiğimiz ürünleri Bayburt, Kürtün, İstanbul, Erzurum, Gümüşhane’de mısır ekmeği yapanlara yolluyoruz. Mısır ununa olan talep önceki yıllara nazaran biraz azaldı” ifadelerini kullandı.

Son dönemde yoğun olarak Covid-19 pandemisinden dolayı kepekli köy unu talebi aldıklarını ifade eden Çelik, “Fabrika unları kabuğu alındığı için sadece özü kalıyor. İçerisinde de katkı olduğu için bilinçli insanlar bunu tüketmiyorlar artık. Köy unu alıyorlar. Hatta zenginler bunu daha fazla tercih ediyorlar. Trabzon’da soba ekmeği, kete, katmer yapmak için çok fazla talep alıyoruz. Ayrıca glüten seviyesi düşük olduğu için alerjik hastalığı olanlar, diyet yapanlar köy ununu daha çok tercih ediyor” diye konuştu.

Sağlığı el verdiği müddetçe bu işi kendi çapımda sürdüreceğini dile getiren Çelik, “Hedefinin bölgeye hizmet edecek güzel bir tesis kurmak. Paketleme gibi eksiklerimizi tamamlarsak daha uzak yerlere daha fazla çevreye hitap etmiş oluruz” şeklinde konuştu.

İletişim: Kaya Çelik - 0531 086 1516

Covid-19 vatandaşın un talebini de değiştirdi 1
1 / 7
Covid-19 vatandaşın un talebini de değiştirdi 2
2 / 7
Covid-19 vatandaşın un talebini de değiştirdi 3
3 / 7
Covid-19 vatandaşın un talebini de değiştirdi 4
4 / 7
Covid-19 vatandaşın un talebini de değiştirdi 5
5 / 7
Covid-19 vatandaşın un talebini de değiştirdi 6
6 / 7
Covid-19 vatandaşın un talebini de değiştirdi 7
7 / 7
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *