Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,6991 %0.01
50,2474 %0.16
5.945,24 % 0,73
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Deneyap'ta 440 aday 1 Ekim’de ter dökecek

Deneyap'ta 440 aday 1 Ekim’de ter dökecek

Gümüşhane’de Deneyap Teknoloji Atölyeleri Türkiye 4.Faz öğrenci seçme süreci uygulama sınavı 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

503
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Tasarım ve Üretim, Elektronik Programlama Ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık Ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nanoteknoloji Ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik, Robotik Ve Kodlama, Mobil Uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitim verilmesi planlanan Deneyap Teknoloji Atölyelerinin uygulama sınavına Gümüşhane’den 440 öğrenci katılacak.

Sürecin ilk aşaması olan e-sınav ile 845 kişi sınava tabi tutulurken, uygulama sınavına katılma hakkı kazanan 440 aday 1 Ekim tarihinde Gümüşhane Gençlik Merkezi Salonunda gerçekleşecek olan uygulama sınavına katılacak. Sınava giriş için öğrencilerin sistemden belgelerini almaları gerekiyor.

Türkiye’nin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı’nın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen proje ile ilk 3 fazda 55 ilde 66 Deneyap Teknoloji Atölyesi açılmıştı.

4. faz kapsamında aralarında Gümüşhane’nin de bulunduğu 26 ilde 34 Deneyap Teknoloji Atölyesi daha açılarak 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi hedefine ulaşıldı.

Öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenen programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecek.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *