Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Dolmuş zammının iptali için 2 bin 80 imza

Dolmuş zammının iptali için 2 bin 80 imza

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, dolmuş ücretlerine yapılan zammın iptal edilmesi için 2 bin 80 kişinin imza attığı 142 sayfalık dev imza klasörünü Belediye'ye teslim etti.

548
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, dolmuş ücretlerine yapılan zammın iptal edilmesi için 2 bin 80 kişinin imza attığı 142 sayfalık dev imza klasörünü Belediye'ye teslim etti.

Zammın iptal edilmesi için imza listelerinin değerlendirmeye alınmasını isteyen öğrenciler, yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Gümüşhane'nin yetişkin nüfusunun yarısını oluşturan, şehrin gelişiminde ve tanıtımında büyük rol üstlenenler, Gümüşhane Üniversite'sinin öğrencileridir. Hükümetimiz tarafından başlatılan "Enflasyonla topyekün mücadele" kampanyası doğrultusunda kamusal ve özel teşebbüslerde halkın yararına tedbirler alınmaya çalışılırken, yaşadığımız ekonomik sıkıntıların bahane edilerek İlimiz toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasının vicdani bir dayanağı bulunmamaktadır. Eğitimimize odaklanmamız gerekirken biz öğrencilerin kira, gıda ve şimdi de ulaşımda fahiş fiyatlarla sömürülmesinin artık bir son bulmasını istiyoruz. Bu süreçte, toplu taşıma ücretlerine Kasım ayında yapılan zammın Aralık ayı Belediye meclis gündemine alınarak, ulaşım ücretleri ve uygulamaları konusunda yaşadığımız mağduriyetin ivedilikle çözüme ulaşması ve öğrenci arkadaşlarımız tarafından zam uygulamasının iptaline yönelik imza listelerinin değerlendirilmeye alınması hususunda gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz.”

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Üniversitesinde okuyan öğrenciler şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 25 oranındaki zammı protesto etmiş, Gümüşhane Anadolu Öğrenci Birliği, İlim Yayma Cemiyeti, Genç Memur-sen, Genç İHH ve Gümüşhane Üniversitesi A.D.E.M. Topluluğu ortak basın açıklaması yayımlamıştı.

Öte yandan Belediye Başkanlığının konuyla ilgili bir çalışma içerisinde olduğu, kısa mesafeli indi-bindi ücretlerinin 1 TL olarak revize edilmesinin gündemde olduğu öğrenildi.

Yorumlar
çok haklı arkadaşalr 7 yıl önce
dolmuşlar ciddi denetime tabi olmalı !! bu hersene aynı tantana düzyol şehrin oto garana bile birlerinin menfatti için yer değişti ise bu konu ciddi problem !!! zam zam zam mazot indirim kart ile alınıyor bir çoğunun muayenesi yok trafik işaretleri kullanılmadan yola giren saygısız balık istif yolcu taşıyacaksın birde zam
BEĞENME
0
CEVAPLA