Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7078 %0.01
50,2018 %0.06
5.909,06 % 0,12
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen’den ek ders, nöbet ve fazla çalışma için imza kampanyası

Eğitim-Bir-Sen’den ek ders, nöbet ve fazla çalışma için imza kampanyası

Eğitim Bir Sen Gümüşhane şubesi öğretmenlerin nöbet görevlerine ücret ödenmesi, ek ders ücretlerinin artırılması ve memurların fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi talepleriyle ilgili imza kampanyası düzenledi.

655
Gösterim
Eğitim Bir Sen Gümüşhane şubesi öğretmenlerin nöbet görevlerine ücret ödenmesi, ek ders ücretlerinin artırılması ve memurların fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi talepleriyle ilgili imza kampanyası düzenledi.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen imza kampanyası öncesinde Eğitim Bir Sen Gümüşhane Şube Başkanı Musa Uncu, sendika üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

"Kurslarda görev alan memur ve hizmetlilere ücret verilsin", "Angaryaya hayır diyor nöbete ücret istiyoruz", "Memur ve hizmetlilerin fazla çalışmaları ücretlendirilmelidir" yazılı pankartların açıldığı toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Uncu, karşılıksız nöbet görevine hayır demek, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak, uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılması, sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik taleplerini dile getirdi.

İmza kampanyasını Kamu Personeli Danışma Kurulu Nisan toplantısı gündemine taşımak üzere gerçekleştirdiklerini kaydeden Uncu, karşılığı ödenmeyen bir emeğin öğretmenlerden beklendiğini belirterek, Anaya’nın ücrette adalet sağlanması başlıklı 55.maddesine ithafta bulunarak “Hal böyleyken, yönetmelik zoruyla ceza tehdidi altından zorla nöbet görevi verilmesinin ve karşılık olarak hiçbir ücret ödenmemesinin angarya niteliğinde olduğuna kuşku yoktur.” dedi.

Kamu kurumlarında yapılan her nöbet görevinin bir karşılığı bulunmasına karşın Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı olmadığının altını çizen Uncu, “Toplu sözleşme masasının yanı sıra Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi’ yönündeki talebimizin geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz.” diye konuştu.

“EK DERS ESASLARINDAKİ EŞİTSİZLİK GİDERİLMELİ, DERS ÜCRETLERİ İKİ KATINA ÇIKARILMALIDIR”

Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorunun ise ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmaması olduğunu ifade eden Uncu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2 yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadığını hatırlatarak, “2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları, dokuz yıla yakın bir süredir uygulanmakta ve değiştiği günden beri bazı adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınarak, gereken mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır. Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ve izahı mümkün olmayan ek ders ücreti farklılıkları sorunu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır. Hâlâ 10 TL’nin altında olan ek ders birim ücreti, iki katına çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limiti yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda artırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Memur ve Hizmetlilerin Fazla Çalışmaları Ücretlendirilmelidir”

Uncu, açıklamasının son bölümünde sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin bu fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda da ivedilikle düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.
Eğitim-Bir-Sen’den ek ders, nöbet ve fazla çalışma için imza kampanyası 1
1 / 7
Eğitim-Bir-Sen’den ek ders, nöbet ve fazla çalışma için imza kampanyası 2
2 / 7
Eğitim-Bir-Sen’den ek ders, nöbet ve fazla çalışma için imza kampanyası 3
3 / 7
Eğitim-Bir-Sen’den ek ders, nöbet ve fazla çalışma için imza kampanyası 4
4 / 7
Eğitim-Bir-Sen’den ek ders, nöbet ve fazla çalışma için imza kampanyası 5
5 / 7
Eğitim-Bir-Sen’den ek ders, nöbet ve fazla çalışma için imza kampanyası 6
6 / 7
Eğitim-Bir-Sen’den ek ders, nöbet ve fazla çalışma için imza kampanyası 7
7 / 7
Yorumlar
H
Hasan tek 10 yıl önce
Nasıl olsa iktidar sendikası. Bu kadar zahmete bence hiç gerek yoktu. Danışıklı dövüş. AKTİF EĞİTİMCİLER SENDİKASI nı bu arada tebrik ediyorum. Bunların şu an yaptıklarını onlar 6 ay önce yapmışlardı.
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Murat 10 yıl önce
aynı düşünceleri türk eğitim sen savunurken nerede idiniz. ki̇mleri kandırmaya çalışıyorsunuz. biraz inandırıcı olun.
BEĞENME
0
CEVAPLA