Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7078 %0.01
50,2018 %0.06
5.909,06 % 0,12
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Başladı

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Başladı

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ekmek israfının önüne geçmek ve tam buğday ekmeği tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla Gümüşhane’de 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' başlattı.

1903
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ekmek israfının önüne geçmek ve tam buğday ekmeği tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla Gümüşhane’de  “ Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası “ başlattı.

Vali Dr. Yusuf Mayda’nın talimatı üzerine hazırlanan genelge, ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi.

Genelgede, kampanyanın tüm kurum ve kuruluşlarca işbirliği içerisinde ve kararlılıkla yürütülerek takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Mayda, günde 6 milyon, yılda 2.1 milyar ekmeğin israf edildiğini kaydederek, Gümüşhane ilinde kampanyanın amacına ulaşabilmesi için toplumun her kesimine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenleneceğini, vatandaş, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve meslek kuruluşları ile işbirliği yapılacağını belirtti.

Kampanya ile israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Mayda, “İsrafın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. İlimiz genelinde, “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”, aracılığıyla ekmeğin israf edilmemesi bilincinin tüm vatandaşlarımız için bir yaşam biçimi haline gelmesi özendirilecektir.” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *