Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8108 %0.17
50,2188 %0.01
5.983,04 % 0,46
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Geleneksel Türk ve Gümüşhane Mutfağı Avrupa'da

Geleneksel Türk ve Gümüşhane Mutfağı Avrupa'da

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan proje İngiltere’nin Newcastle şehrinde yapılan açılış toplantısıyla başladı.

970
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan proje İngiltere’nin Newcastle şehrinde yapılan açılış toplantısıyla başladı.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları  ‘’Let’s Go Cooking İn Europe  (LEGOCIE)” adlı projenin açılış toplantısına İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen AB Projeler Koordinatörü Serdar Serhat Salantur katıldı.
Proje ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, projenin yasal temsilciliğinin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun tarafından sürdürüldüğünü belirterek, proje ile fast food tüketimine dikkati çekerek geleneksel sağlıklı mutfakların yeniden canlandırılmasına dikkat çekeceğini belirtti.
Aktaş, şunları söyledi: “Projenin çıkış noktasının insanların hayati ihtiyacı olan ‘’beslenme’’ ve beslenirken ‘’ne yiyoruz’’  sorusu olduğunu ve projenin, bol malzemeli, ucuz fakat standardizasyonun kaliteden, sağlıktan daha önemli olduğu vurgusunu taşıyan fast food tüketimine karşı dikkatli olmaya ve geleneksel sağlıklı mutfakların yeniden canlandırılmasına dikkat çekeceğini belirtti. Bu bağlamda projemizle kaybolan değerlere tatlara sağlıklı beslenme alışkanlıklarına doğal ve hatta organik besinlere daha fazla değer verilmesi konusunda çeşitli etkinlikler ve eğitimlerle bir farkındalık yaratma çabasında olunacağını belirtirken, sağlıklı nesiller için gençlerin ne yediklerini bilmeleri en azından fırsat buldukça sağlıklı besinlere yönelmelerinin hem kendi hem de toplum sağlığı açısından ne kadar önemli olduğu bilinci aşılama çalışmalarımızın bir diğer boyutu olacaktır.”
Proje kapsamında, proje ortağı ülkeler olan İngiltere, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Polonya, İtalya, Slovakya, İrlanda, Portekiz, Romanya ve Türkiye’nin kendi yemek kültürlerini artısı ve eksisiyle sergileyecekleri mutfak çalışmalarının, kendi geleneksel pişirme yöntemlerinin öğretileceği interaktif katılım sağlanacağını kaydeden Aktaş, farklı kültürlerin özelliklerini tanıma, öğrenme fırsatı katılımcıların hem sosyal hem de kültürel gelişimlerine katkıda bulunacağını belirterek, periyodik proje toplantılarına Mart 2013’de Güney Kıbrıs Rum kesiminde devam edileceğini söyledi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *