GÜ’de DOKA Destekleri Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi işbirliğiyle “DOKA Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

GÜ’de DOKA Destekleri Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Sosyal Bilimler MYO Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Esra Tunç tarafından akademik personele ajans destekleme faaliyetleri, dış kaynaklı projeler, planlama faaliyetleri ve sonuç odaklı programlar (SOP) ve Gümüşhane’de gerçekleştirilen projelerle ilgili genel bilgilendirme yapıldı. 

Ajans nezdinde çalışılan tematik çalışmalardan; Destinasyon Yönetimi, Coğrafi İşaretli Ürünler, Mavi ve Yeşil Ekonomi, Hemşehri Yatırımcılığı, Yönetim Danışmanlığı ve Kalkınma Ajansları destekleri olan Sosyal Gelişimi Destekleme (SOGEP), Güdümlü projeler ve teknik desteklerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Hali hazırda www.doka.org.tr “açık destekler” bölümünden ulaşılabilen 3 açık teknik destek programına ilişkin Sürdürülebilir Turizm Teknik Destek Programı, Katma Değerli Üretim Teknik Destek Programı ve Mavi Ekonomi Teknik Destek Programı başvuru rehberleri üzerinden detaylı bilgilendirmeler sağlandı.

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO olarak Gümüşhane’ye katkı sunmak için çabaladıklarını dile getiren SBMYO Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Esra Tunç’a desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Düzenlenen toplantıya ilişkin konuşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bu tür etkinlikler, akademik personelimizin ve yerel yönetimlerin, bölgelerindeki kalkınma olanakları hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmaktadır. Ajansın sunduğu destekleme faaliyetleri ve projelerin, Gümüşhane ilimizin sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle de programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, katkı sunan DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Esra Tunç’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER