Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8117 %0.19
50,2081 %0.02
5.960,87 % 0,09
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı

GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından geleneksel hale getirilen bayramlaşma programı Gümüşhane’de düzenlendi. Toplantıda bir sonraki kurban bayramında kurbanların Gümüşhane’de kesilmesi kararlaştırıldı.

662
Gösterim

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından geleneksel hale getirilen bayramlaşma programı Gümüşhane’de düzenlendi. Toplantıda bir sonraki kurban bayramında kurbanların Gümüşhane’de kesilmesi kararlaştırıldı.

Sema Doğan Yaşam Alanında düzenlenen bayramlaşma programına Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı, ArzularKabaköy Belde Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun, GÜDEF yönetim kurulu üyeleri ve GÜDEF’e üye derneklerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Programın ev sahipliğini yapan Belediye Başkanı Ercan Çimen’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun, “Geçen yıl bu salonda ilkini gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz kahvaltı programında hem bayramlaşma hem kaynaşma hem de dayanışma adına bir aradayız. Bundan dolayı çok mutluyum. İnşallah önümüzdeki bayramda kurbanlarımızı da burada keserek Gümüşhanemizin ekonomisine katkı sağlayacak şekilde bir çalışma içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

GÜDEF’in kongresini Kasım ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planladıklarını fakat koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesi ile kongrenin 3 ay daha uzatıldığını kaydeden Başkan Olgun, “Görünen o ki 11’inci ay içerisinde kongremizi gerçekleştireceğiz. Resmi statü ve boyutta ertelenmiş olmasına rağmen bu süreç bizim yönetim kurulu kararımız ile ertelenen bir süreç olmadığı için federasyonumuzun herhangi bir müeyyide ile karşı karşıya kalması mümkün değil. Bu süreçte kongremizi yapacak olsak da hukuksal olarak geçersiz olacaktır. Pandemi süreci ile bu dönem biraz durgun geçti. Aslolan ülkedir. Allah ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmasın. İnşallah bu musibet ve beladan hep birlikte kurtuluruz. Bu beladan kurtulalım da icraatlar arkasından gelir. Hem federasyonumuzun gelecek kongresinin hem derneklerimizin kongrelerinin hayırlara vesile olmasını dilerim. Kongre süreçleri başladığında birbirimizi kırıp incitmeden bu süreci yürütelim. Federasyonumuzun kurumsal olarak iyi işlere imza attığında ülkemizde, bölgemizde de söz sahibi olacak ve ilimize katkı sağlayacaktır. Kurumlarımızı zayıflatma yerine güçlendirmek için çalışmalarımızı yapmamız lazım. O doğrultuda da çalışıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel ise yaptığı konuşmada, “Hem Ankara hem İstanbul’da gezerken derneklerin ne kadar önemli olduğunu gördük. İstanbul’un ekonomisine ne kadar değer kattığını tüm işadamlarımızın gördüm. Ankara’da da aynı şekilde bürokratlarımız söz sahibi. Bu bizi gururlandırıyor. Gittiğimiz yerde biz Gümüşhaneliyiz dediğimizde kapılar bizlere açılıyor. Bunlar hep derneklerin sayesinde oluyor. Hepinize teşekkür ediyorum. 11. Aydaki kongreniz inşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de GÜDEF üyelerinin kurbanlarını Gümüşhane’de kesmelerine isteyerek, “Pandemi sürecindeki 14 kuralı çok iyi biliyorsunuz özellikle hijyen-maske- sosyal mesafe kuralına uyalım ve etrafımızdaki insanlara bunu aktaralım. Kurallara riayet edersek bu süreci iyi bir şekilde atlatırız. İstanbul’daki hemşerilerimiz kurbanlarını Gümüşhane’de keserse ayrıca mutlu oluruz. Elinizi sıcaktan soğuğa değmeyecek şekilde kesim yapabileceğiniz mezbahanemiz var. Burayı değerlendirebilirsiniz.  GÜDEF’in son etkinliği çok güzeldi. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca İstanbul seçimlerindeki ev sahipliğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğiniz bizi heyecanlandırıyor. Gümüşhane’yi iyi bir şekilde temsil ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kasım ayındaki kongrenizin de hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 

GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı 1
1 / 8
GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı 2
2 / 8
GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı 3
3 / 8
GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı 4
4 / 8
GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı 5
5 / 8
GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı 6
6 / 8
GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı 7
7 / 8
GÜDEF’in geleneksel bayramlaşma programı yapıldı 8
8 / 8
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *