Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı

Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı

Gümüşhane'de 35.Ahilik Haftası kutlama programı kapsamında yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağına düzenlenen törenle belgeleri verildi, vatandaşlara pilav ikram edildi.

755
Gösterim

 Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende Gümüşhane'de yılın ahisi seçilen Kadir Şaş’a, yılın kalfası seçilen Samet Yaşar Dereli ve yılın çırağı seçilen Cemil Özcan’a Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yasin Zengin tarafından belgeleri teslim edilerek, kaftan giydirildi. 

Oda başkanlarının ve esnafların katıldığı programda konuşan Vali Taşbilek, ahilik kültürünün Türk toplumunun örf, adet ve töresi açısından kıyamete kadar yaşatılması gereken önemli bir değer olduğunu söyleyerek, “Ahlaki altyapısı çok kuvvetli olan, esnaflığın adabını ve ahlakını yüzyıllardır öğreten çok değerli ve kıyamete kadar Türk toplumunun örfü, adeti, töresi açısından yaşatılması gereken önemli bir teşkilat yapılanması. Bu teşkilat yapısına hepimiz göz bebeğimiz gibi bakmak zorundayız çünkü ahlaki temeller üzerine bina edilmeyen hiçbir işin kıymeti yok. Esnaflık her şeyde olduğu gibi ahlaki temeller üzerine bina edilmesi gereken bir yapı. Esnaf, sanatkar dediğimiz adam aynı zamanda o toplumun ahlakı, vicdanı, namusu. Bizim kültürümüzde öyle esnaflık vardır ki, o mahallenin dert babasıdır, borç kasasıdır. Özellikle eski bakkallarımızın misyonu buydu. Mahallelinin bırak veresiye alışverişi, yeri gelir kasasından borç verdiği, çoluğun çocuğun okul ihtiyacı, hastasının hastanedeki sıkıntısını gidermek için böyle bir fedakarlık yapan bir yapıdır. Esnaflarımızı tebrik ediyorum. Bu toplumun can damarı olduğunuzu, bu toplumun hayatı olduğunuzu ve büyük değer kattığınızı ifade etmek istiyorum” dedi. 

Buradaki programın ardından Fatih Parkı’nda vatandaşlara Ahilik Haftası nedeniyle pilav ikram edildi. 

Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 1
1 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 2
2 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 3
3 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 4
4 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 5
5 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 6
6 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 7
7 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 8
8 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 9
9 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 10
10 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 11
11 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 12
12 / 13
Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlandı 13
13 / 13
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *