Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8108 %0.17
50,2188 %0.01
5.983,04 % 0,46
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane'de meslek Odaları ve STK'lar MÜSİAD'ın programında buluştu

Gümüşhane'de meslek Odaları ve STK'lar MÜSİAD'ın programında buluştu

Gümüşhane'deki meslek odaları ve ticari sivil toplum kuruluşları, MÜSİAD Gümüşhane'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantı, şehrin ticari hayatının gelişmesi ve birlikte hareket etme kültürünün oluşturulması için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

520
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Tarihi Süleymaniye Mahallesinde bulunan Zeki Kadirbeyoğlu konağında gerçekleştirilen toplantıya Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı  İsmail Akçay, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yasin Zengin, Sanatkarlar Odası Başkanı Erorhan Kullukçu, Otelciler, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı İbrahim Bektaş, GÜSİAD Şube Başkanı Arslan Murat Akçay, MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Cihan Canlı ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Programın ev sahipliğini yapan MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Cihan Canlı, tüm başkanlara katılımları için teşekkür ederek toplantının amacının şehrin ticari hayatını temsil eden meslek odaları ve STK’lar olarak birlikte hareket etmenin ilk adımı olarak değerlendirdi. 

“Tek çatımız Gümüşhane’dir”

Son günlerde özellikle nüfus konusunda ve kişi başına düşen gelir konusunda olumsuz veriler nedeniyle şehirde bir karamsar havanın oluştuğunu kaydeden Canlı, “Bizler artık bir yerden başlamanın zamanı geldiğini düşünüyoruz. Burada bulunan herkes bu şehirde hem ticaret yapıyor hem de ticaret hayatında bir grubu temsil ediyor. Dolayısıyla bu olumsuz durumdan hepimiz etkileniyoruz. Ancak umutsuz değiliz. Burada toplanmamızın amacı da bu durumu değiştirmeye olan inancımızdır. Biliyoruz ki birlikte hareket etme kültürünü oluşturursak problemleri çözebiliriz. Buraya gelen bütün başkanlarımız aynı fikri savunuyorlar. Aynı amaç için bir arada bulunuyoruz. Tek çatımız Gümüşhane’dir. Doğup büyüdüğümüz, ekmeğini yediğimiz, çok sevdiğimiz şehrimiz için birlikte hareket etmenin ilk adımı bu toplantı olacaktır. Ticari hayatın temsilcileri olan bizler bu toplantıları rutin hale getireceğiz. Bir sonraki toplantımızda her meslek odası ve STK hazırladığı raporla katılacak. Bu raporlar sonucunda şehrin röntgenini çekip sonrasında da çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Şehrimizin tümünü kapsayacak detaylı raporumuz sonrasında yapılması gerekenleri hep beraber takip edeceğiz. Bu şehrin ekonomik problemlerini önem sırasına göre tespit edip ilgililere çözüm önerilerimizle birlikte sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Gelecek toplantıda çözülmesi gereken problemlerin önem sırasına göre tasnif edileceği ve detaylı bir rapor haline getirileceğini söyleyen Canlı, “Ticaretin tüm kesimlerinin dertlerini biliyoruz, çözüm için birlikte hareket edip sesimizi daha gür şekilde çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Tüm katılımcılara ve mazeretleri sebebiyle katılamayan oda başkanlarına teşekkür ederek bu toplantıların sonucunda şehirde birçok şeyin değişeceğine inandığını söyleyen Canlı, “Bir yola çıktık, başarılı olacağımıza gönülden inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıda sırasıyla söz alan tüm katılımcılar birlikte hareket etme konusunda iradelerini ortaya koyacaklarını belirtti.

Bir sonraki toplantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Zengin’in ev sahipliğinde Mart ayı içerisine yapılacak. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *