Gümüşhane köylerine yeni yerleşim alanları açılacak

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, son yıllarda trend haline gelen ve her Gümüşhanelinin “Köyüne ev yapma” hayalini gerçekleştirmesi için köylerde yerleşim alanlarının genişletilmesi noktasında çalışma başlatacaklarını söyledi.

Gümüşhane köylerine yeni yerleşim alanları açılacak

Kelkit temasları sırasında talep üzerine konuya dair değerlendirmede bulunan Vali Tanrısever, “Köylerde tarım vasfı olmayan arazilere yeni yerleşim alanları açıp köyde evi olmayan vatandaşlarımıza ev yeri temin edebilmek adına bir çalışmamız var. Bunun bize çok önemli bir artısı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Evi olmadığı için hiç Gümüşhane'yi görmemiş Gümüşhaneliler olduğunun altını çizen Vali Tanrısever, “Köylerimizi doldurmamızın bir yolu da elbette tarım ve hayvancılık ama onları ev sahibi de yapmamız lazım. Bunun inşaat sektörüne de çok büyük faydası olacağına inanıyorum. Böyle bir çalışmayı çok kısa bir sürede başlatacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İhsan BABÜR
İhsan BABÜR - 1 hafta Önce

Söylenenler, inşAllah gerçekleşirse Gümüşhanemize çok faydalı-hakiki iyilik yapılmış olacaktır. Keza, kâr amacı da olabilecek, Gümüşhane merkezdeki 7 tepeden, taahhütlü-sözleşmeli taleplere karşılık ve devam edecek süreçte rezervler de oluşturulabilecek, aynı zamanda birçok firmaya ihaleli-maliyet karşılaştırmalı-belirli kotlara kadar inilebilecek arsalar, peşinatlı ve kalanı teslimde ödenecek şekilde (garantili olarak) üretilebilmelidir. Gümüşhanemizin buna çok ihtiyacı vardır.

Haydarlar
Haydarlar - 1 hafta Önce

Gümüşhane'de yer olmadığı için Sakarya ya yerleştik.

Sedat Fidan
Sedat Fidan - 1 hafta Önce

Sayın valimizi tebrik ediyorum. Bu hizmet memleketimizin göç vermesini önleyecek, aksine göç alacak kanaatindeyim. Ben bunu defalarca yazdım belediye başkanı ve yöneticilere ama her nedense duymamış, okumamış gibi oldular. memleketini seven proje üretir ve yaptırır. benim gibi gurbette olupda memleket hasreti çekenler çok. ama yeri yok, evi yok. kalıcı olamıyorlar. turist gibi gelip gidiyorlar. Bu ve bunun gibi daha projeler hayata geçirilmelidir. Bundan dolayı sayın valimizi Alper beye çok teşekkür ederim

MetinSancaktar
MetinSancaktar - 1 hafta Önce

Bu proje köyden şehire göçü önler.
Vatandaş tarlasını ekerken bir taraftan sütünü ,yumurtasını kendi üretir.
Hayata geçmesi isabetli olur...

Albayrak
Albayrak - 1 hafta Önce

Cok güzel olur

Mustafa albayrak
Mustafa albayrak - 1 hafta Önce

Çok isabetli poreje olur

Seyyit alkan
Seyyit alkan - 1 hafta Önce

Evi olmayana ev hayvancılık ile ugrasanlarin ahırı yoksa ahir yapilmasinida talep ederiz

Temel
Temel - 1 hafta Önce

süper olur


SIRADAKİ HABER