Gümüşhane Meslek Yüksekokulu’nda teknoloji şenliği

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü ile Elektronik ve Otomasyon Bölümünün birlikte düzenlediği öğrencilerin bitirme projelerinden oluşan yıl sonu sergisi başladı.

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu’nda teknoloji şenliği

Bugün açılan ve yarın akşama kadar 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak sergi Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında gerçekleştiriliyor. Sergide öğrencilerin yıl boyunca yaptığı teknolojik ürünler ön plana çıktı. 

Özellikle yeni teknoloji otomasyon sistemleri, akıllı ev, akıllı otopark, geri dönüşüme katkı sağlayan sistemler, enerji tasarrufu sağlayan sistemler, taşınabilir medikal sistemler, yenilenebilir enerji teknolojileri ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Sergi açılışını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Selçuk Alemdağ ise serginin hem öğrencilere profesyonel bir deneyim sunduğunu hem de yaşamı kolaylaştırıcı teknolojik imkanların bilgi ile harmanlandığı yenilikçi fikirler ile milli yatırımlara öncülük edeceğini söyledi. Bu tür sergilerin öğrencilerin yaratıcılıklarını sergileme ve özgüvenlerini artırma fırsatı sunduğunu kaydeden Alemdağ, “Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in bilim ve teknolojide yenilikçi yaklaşımlara verdikleri destekle üniversitemizin kültür merkezinde böyle bir organizasyonu gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyor ve değerli destekleri için kendisine teşekkür ediyoruz. Sergi, Gümüşhane Üniversitesi Kültür Merkezi Fuaye alanında 27-28 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Proje sahibi öğrenciler ve danışman hocaların eşliğinde organize edilen sergiye bütün teknoloji sevenleri bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER