Gümüşhane Yunus Emre için tek yürek oldu

Gümüşhane’de yaşayan 5,5 aylık SMA hastası Yunus Emre Kaçan bebek için Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Haydi Gümüşhane el ele verelim Yunus Emre’ye umut olalım” sloganıyla gerçekleştirilen 3 günlük kampanyada 6,4 ton kurban derisi toplandı.

Gümüşhane Yunus Emre için tek yürek oldu

Ölümcül kas hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan Gümüşhaneli 5,5 aylık Yunus Emre Kaçan’ın tedavi masraflarında kullanılmak üzere Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından il genelinde düzenlenen kurban derisi toplama kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Oluşturulan ekipler köy köy gezerek derileri toplarken, bazı yerlerde derici aracı, bazı köylerden de din görevlileri derileri belirlenen noktalara getirdi.

Bayburt’tan dahi deri getirenlerin olduğu kampanyada bazı vatandaşlar doğrudan Yunus Emre bebek için açılan valilik izinli hesaplara para bağışında bulunarak destek oldu.

3 günlük kampanyada 6 bin 441 kilogram kurban derisi toplandığını açıklayan Ülkü Ocakları il Başkanı Serkan Alp, benzer kampanyaları Yunus Emre bebek sağlığına kavuşuncaya kadar devam ettireceklerini belirterek, “Bu 3 günlük süreçte Yunus Emre bebeğimizin nasibinin açık olduğunu, Allah’ın yardımının bizimle olduğunu çok fazla hissettik. Gümüşhane halkına çağrımıza kulak verdiği için hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Gümüşhane’de yaşayan Övündü köyünden Fatih ve Gözeler köyünden Nazan Kaçan çiftinin yaşayan tek çocuğu olan Yunus Emre Kaçan’a 2 aylıkken ölümcül kas hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu. 

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre’nin gözlerinin önünde erdiğini söyleyen ailesi Gümüşhanelilerden ve tüm vatandaşlardan yardım istedi.  

Daha 2 aylıkken elleri içeri çekilen ve göğüs kafesi çöken Yunus Emre bebek hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdürürken, tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan 31,5 milyon TL’nin toplanması gerekiyor.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanya için yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR600001009010224526205001, Dolar bağışı için TR760001009010224526205004 ve EURO bağışı için TR330001009010224526205002 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Ülke genelinde resmi kayıtlara göre yaşayan 500 bin Gümüşhaneliden 250 bini 150 TL bağışlasa 5,5 aylık Yunus Emre kurtulacak.
 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2022, 01:29

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
FETHİ DALTABAN
FETHİ DALTABAN - 2 yıl Önce

SEVGİLİ KARDEŞİM;BAYRAMINIZI KUTLUYOR,SMA HASTASI YAVRUMUZUN,TEDAVİSİ İÇİN YAPTIĞINIZ DUYURU İÇİNDE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
GÜMÜŞHANE ZİRAAT BANK.AÇILAN HESAP,AŞAĞIDA VERDİĞİNİZ İSİMLER TEDAVİYİ YAPACAK KİŞİLERMİ?
BİLGİ BEKLİYORUM.
TEŞEKKÜR EDERİM.

SIRADAKİ HABER