Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’de Arılar Aşka Geldi

Gümüşhane’de Arılar Aşka Geldi

Gümüşhane’de hobi olarak arıcılıkla uğraşan Murat Akçay’ın arıları bal peteğine kalp şeklini işledi.

1479
Gösterim
Gümüşhane’de hobi olarak arıcılıkla uğraşan Murat Akçay’ın arıları bal peteğine kalp şeklini işledi.

Merkeze bağlı Çamlıköy köyündeki arılarından sonbahar aylarında bal hasadı yapan Murat Akçay, gece fark etmediği bal peteği üzerindeki kalp şeklini, peteği kış mevsiminde tüketmek üzere çıkardığında fark etti.

Bal çerçevesinin fotoğrafını sosyal paylaşım sitesine yükleyen Akçay, “Arılar içini hissederek bal yapmışlar”, “sahibine göre”, “senin bu arılar aşık” yorumlarına muhatap oldu.

Daha önce arıların bal peteklerine başta Arapça Allah olmak üzere çok sayıda figür işlediğine dair haberler okuduğunu belirten Akçay, ilk defa bal peteğinde kalp şekliyle karşılaşıldığını söyledi.

Hasat sırasında arıların hışmına uğradığı ve gece olduğu için o anda bal peteğindeki kalp şeklini fark edemediğini kaydeden Akçay, “Balı kovandan aldıktan sonra depoya getirdik. Eşe dosta verirken böyle bir çerçevenin olduğunu fark ettim. Arkadaşlarımla paylaştım. Arkadaşlar da bu balı yemeyelim, dursun hatıra olarak dedi. Bu kalp şekli tamamen arının kendi yaptığı bir şey. Hiçbir müdahalemiz kesinlikle yok.” dedi.

Uzun yıllardan beri hobi olarak arıcılıkla uğraşmasına rağmen kendi arılarında ilk defa böyle bir figürle karşılaştığını kaydeden Akçay, “Bazen çeşitli bu tür figür ve yazılar medyaya düşüyor. Fakat ilk defa böyle bir görüntüyle karşılaştım. Benim kovanlarımda da ilk defa çıkıyor, medyada da bu tür bir şekle hiç rastlamadım.” ifadelerini kullandı.

Akçay, üzerinde kalp şekli olan bal çerçevesini bir süre daha saklayacağını da sözlerine ekledi.
Gümüşhane’de Arılar Aşka Geldi 1
1 / 3
Gümüşhane’de Arılar Aşka Geldi 2
2 / 3
Gümüşhane’de Arılar Aşka Geldi 3
3 / 3
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *