Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı

Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), 2013-2014 yıllarında yüksek düzeyde vergi ödeyerek ekonomiye katkı sağlayan oda üyelerinin başarıları anısına ‘Ekonominin Yıldızları’ isimli plaket töreni düzenledi.

1195
Gösterim
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), 2013-2014 yıllarında yüksek düzeyde vergi ödeyerek ekonomiye katkı sağlayan oda üyelerinin başarıları anısına ‘Ekonominin Yıldızları’ isimli plaket töreni düzenledi.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirilen programa Milletvekili Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Defterdarı Turan Kemer, GTSO Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, ilçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri ve işadamları katıldı.

Törende konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, esnaf ve sanatkarların saygı duyulması ve hürmet edilmesi gereken insanlar olduğunu söyledi.

“KAMU YARARI KÜÇÜK AMA ETKİN BASKI GRUPLARININ KENDİ ÇIKARLARINI TOPLUMA DAYATMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Konuşmasında “kamu” kavramına yönelik çeşitli eleştiriler getiren Akgül, “Bu ülkede uzun süre kamu yararı, kamu menfaati, kamu hizmetçisi ve kamu kamu kamu diye diye bu ülkenin önünde çok büyük bir tıkaç ve engel oluşturduk. 1983’te rahmetli Turgut Özal’la başlayan o süreçle birlikte artık kamu değil vatandaşın, milletin olan herşey bizim nezdimizde kıymetli ve muteberdir. Kamu yararı küçük ama etkin baskı gruplarının kendi çıkarlarını topluma dayatmasından başka bir şey değildir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BÜTÇESİ KAMUYLA DEĞİL, ÖZEL SEKTÖRLE BÜYÜYEN BİR BÜTÇE”

TBMM’de bütçe görüşmelerinin bu hafta tamamlandığını ifade eden Akgül, Türkiye’nin bütçesinin kamuyla değil, esnafla, özel sektörle büyüyen bir bütçe olduğunun altını çizerek, gelinen noktanın çok daha ilerisinde olunması gerektiğini kaydetti.

“KALKINMANIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL YÜKSEK FAİZLER”

Türkiye’nin kalkınmasının önündeki en büyük engellerden birisinin faizlerin yüksek olması olduğunu da belirten Akgül, “Bu şartlarda büyümemiz mümkün değil. Mutlaka bu faiz oranlarının düşürülmesi gerekir. Bankalar artık devleti değil, reel sektörü finanse ediyor. ABD’nin büyük bir ekonomiye sahip olmasının sırrı orada özel teşebbüsün kutsanmasıdır. Onun içindir ki bugün dünyada dev bir ekonomiye sahiptir. Biz de herşey devletin tekelinde olsun dedik, ABD’nin tam tersini yaptık” dedi.

Gümüşhane’de üniversite öğrencilerinin ekonomiye büyük katkıları olduğunun yadsınamaz olduğunun altını çizen Akgül, “Gümüşhane kışın öğrenciyle, yazın da gurbetçilerimizle şenleniyor, hareketleniyor. Bugün bu şehrin ekonomisini ayakta tutan en büyük etkenlerden birisi öğrencilerimizdir. İlimizin en büyük kazancı öğrencilerin hoş bir sada ile bu şehirden gitmeleridir. Biz bunu esnaf erbabı olarak sağlamalıyız”  diye konuştu.

“GÜMÜŞHANE’DE ESNAF OLMAK BAŞLI BAŞINA ÖDÜLE LAYIK”

Gümüşhane’de esnaf olmanın başlı başına ödüle layık olduğunu dile getiren Akgül, “Bugüne kadar millet devleti için vardı, devlet milletinin huzur güven ve refah içerisinde yaşaması için vardır. Ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde sivil olmanın, ticaret erbabı olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gümüşhane gibi yerde esnaflık yapmak büyük hizmettir. Hepinizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

“BİZ DEVLETİN TARAFINDA DEĞİL, MİLLETİN YANINDA OLACAĞIZ”

İl bazında teşvik konusunu desteklediğini, bölgesel teşviklerin çok faydalı olduğuna inanmadığını aktaran Akgül, “Finansa erişim konusunda da gerekli düzenlemeleri yapacağız. Eğer bu ülkenin Cumhurbaşkanı biz bu millete hizmetkarız diyorsa burada onun mahiyetinde çalışan bizler eğer bu milletin hizmetkarı değilsek biz görevimizi tam anlamıyla yapmıyoruz. Biz devletin tarafında olmayacağız. Biz milletin yanında olacağız. Kamu devlet örgütlü bir yapıdır kendi çıkarlarını zaten korur. Ama biz vatandaşın çıkarlarını koruyacağız. Önce vatandaş” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN VERGİ ÇOK ÖNEMLİ”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu hatırlatarak, ülkenin varlığını sürdürebilmesi, devlet olma vasfının ortaya çıkabilmesi için en önemli temel konulardan birisinin vergi olduğunu, ülkenin kalkınması için verginin çok önemli olduğunu söyledi.

Bir ilin kalkınmasında devlet yatırımlarının yanı sıra özel sektör ve iş adamlarının yatırımlarının da olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Başkan Çimen, “Uzun süre Gümüşhane iş dünyasında yer alan bir kardeşiniz olarak, ne kadar zor şartlarda ticari hayatınızı sürdürdüğünüzü iyi bilmekteyim. İşadamlarımız, ilimiz zor şartlarında işlerini yürütürken devletine, ülkesine ve milletine olan bağlılığını her zaman göstermiş, vergisini bir borç olarak görmüştür. Ülke ekonomisine daha fazla vergi ödemek, istihdamı artırmak düşüncesiyle her türlü fedakarlığı çekinmeden yapmıştır. Yapmaya devam etmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları olarak hizmet ve mal satın almada önceliğimiz Gümüşhane’deki işletmeleri olmalıdır. Aynı şekilde ilimizdeki işletmelerinde temel hedefi, daha kaliteli hizmet sunmak ve alternatifleri artırmaktır. Arz ve talep doğrultusunda yapılacak çalışmalar hizmet kalitesini, istihdamı ve ilimiz ekonomisi için katma değerleri artıracaktır” dedi.

AKÇAY MEVLANA’NIN SÖZLERİYLE KONUŞMASINA BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl törenin neden yapılamadığını aktardıktan sonra yaptığı konuşmasında Gümüşhane’de vergi mükellefi olan herkesin rekortmen olduğunu belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise Hz. Mevlana’nın “Yüzde ısrar etme doksan da olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın büyüklenme elde neler var. Bir ben varım deme yoksan da olur. Kusursuz dost arayan dosttan da olur” sözlerini paylaştı.

“KAMU KURUMLARI MESLEK ODALARININ AMİRİ DEĞİLDİR, BİZLERİN MEMURUDUR”

GTSO’nun ve diğer odaların bir kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olduğunu belirten Akçay, “Kamu kurumları meslek odalarının amiri değildir, bizlerin memurudur” dedi.

“KAMU HİZMETİNİN KAYNAĞINI VERGİ VERENLER SAĞLIYOR”

Gümüşhane’de sosyal aktivitelerin hızla arttığını, bütün eksikliklere rağmen güzel işler yapıldığını belirten Akçay, “Sosyal hayatın bir parçası olan bu etkinliklere hep birlikte katılmamız gerekiyor. Gümüşhane’de son yıllarda büyük bir hareketlilik var. Gümüşhane halkı milli ve manevi değerlerinden hiçbir zaman taviz vermemiş bir şehirdir. Bizim için milli ve manevi günlerimizin dışındaki en önemli gün vergi rekortmenleri günüdür. Çünkü kamu hizmetlerinin yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan kaynaklar sizlerin, bizlerin verdiği vergilerle bulunuyor. Kamu hizmetinin kaynağını vergi verenler sağlıyor” diye konuştu.

GÜMÜŞHANE’DE HER SEKTÖRDE İHTİYAÇ DUYULAN REKABET ORTAMI OLUŞTU

İş dünyasının beklentilerini de sıralayan Akçay, Gümüşhane’de artık her sektörde ihtiyaç duyulan rekabet ortamının oluştuğunu belirterek, siyaset mekanizmasına ve kamuya taleplerini sıraladı. Akçay, il bazında teşvik düzenlemesi, asgari ücret artışıyla birlikte işveren yüklerinin arttığını, faizlerin hala çok yüksek olduğunu, finansa erişimin zor olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından 2013 ve 2014 yılında GTSO üyesi kurumlar ve gelirler vergisinde ilk 10’a giren vergi mükelleflerine plaketleri takdim edildi. Rekortmen mükelleflerin hatıra fotoğrafı çekilmesi ve yemekle program sona erdi.


Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 1
1 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 2
2 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 3
3 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 4
4 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 5
5 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 6
6 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 7
7 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 8
8 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 9
9 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 10
10 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 11
11 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 12
12 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 13
13 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 14
14 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 15
15 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 16
16 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 17
17 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 18
18 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 19
19 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 20
20 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 21
21 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 22
22 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 23
23 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 24
24 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 25
25 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 26
26 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 27
27 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 28
28 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 29
29 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 30
30 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 31
31 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 32
32 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 33
33 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 34
34 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 35
35 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 36
36 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 37
37 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 38
38 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 39
39 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 40
40 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 41
41 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 42
42 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 43
43 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 44
44 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 45
45 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 46
46 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 47
47 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 48
48 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 49
49 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 50
50 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 51
51 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 52
52 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 53
53 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 54
54 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 55
55 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 56
56 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 57
57 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 58
58 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 59
59 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 60
60 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 61
61 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 62
62 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 63
63 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 64
64 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 65
65 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 66
66 / 67
Gümüşhane’de ekonominin yıldızları plaketlerini aldı 67
67 / 67
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *