Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Gümüşhane’de çiftçilere yüzde 50 İl Özel İdaresi katkılı 46 ton yem bitkisi tohumu düzenlenen törenle dağıtıldı.

344
Gösterim

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve İl Özel İdaresi tarafından desteklenen yüzde 50 çiftçi katkılı yem bitkileri üretimini geliştirme projesi için tohum dağıtım töreni düzenlendi.

“Her ne hal ve şartta olursa olsun üretmek zorundayız”

Kurum bahçesinde düzenlenen törende konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 2 yıllık Covid-19 salgını sürecinde dünyanın çok ciddi şekilde etkilendiği bir süreç yaşandığını belirterek, “Covid-19 süreci bize gösterdi ki üretim zincirini muhakkak muhafaza etmek durumundayız. Her ne hal ve şartta olursa olsun üretmek zorundayız” dedi.

“Sizler üretmeseydiniz çok daha büyük sıkıntılar yaşayabilirdik”

Pandeminin başladığı dönemden itibaren Türkiye’de de üretim zincirinin, tarımsal ve sınai faaliyetlerin etkilenmemesi için her türlü tedbirin alındığını, kısıtlamalardan çiftçilerin muaf tutulduğunu ifade eden Vali Taşbilek, “Bu sürecin en önemli fedakarı elbette ki sizsiniz. Sizler üretmeseydiniz biz bu memlekette özellikle pandeminin olumsuz süreçlerin yaşandığı dönemlerde çok daha büyük sıkıntılar yaşayabilirdik, daha büyük problemlerle karşılaşabilirdik. Allah razı olsun hepinizden. Bize düşen de bu manada devlet olarak sizleri desteklemek. Gerek Tarım ve Orman Bakanlığımız gerekse burada Özel İdaremiz bu manada her daim çiftçilerimizin yanındadır, üreten arkadaşlarımızın yanındadır. Bütün imkanlarımızı bu noktada seferber etmeye çalışıyoruz. Tarım Bakanlığımızın uyguladığı politikalarla ülkemizde tarımsal faaliyetlerin, üretim faaliyetlerinin çok daha ivme kazanarak artırılması hedeflenmekte. Gerek ziraat boyutunda gerek hayvancılık boyutunda çok önemli yatırımlar, çalışmalar yürütülmekte. İl Özel İdaremizde bu manada değerli çiftçilerimize, üretenlerimize ciddi manada destek olma çabasını sürdürmekte. Bu dağıtacağımız tohumların bir an önce toprakla buluşması, üretim halkasına katkı sağlaması en büyük dileğimizdir. Bunda da siz fedakâr çiftçilerimizin her daim olduğu gibi büyük çabasını, gayretini yine bekliyoruz. Allah yardımcınız olsun. Bize düşen her konuda da sizlerin emrinize amade olduğumuzu bilmenizi isterim. Sizlere her daim kapımız, gönlümüz açıktır” diye konuştu.

Vali Taşbilek’in konuşmasının ardından il merkezindeki çiftçilere tohumları dağıtıldı. Diğer tüm ilçelerde de üreticilere tohumları düzenlenecek törenle dağıtılacak.

Tarım Kredi Kooperatifinden alınan yonca, korunga, fiğ, silahlık mısır, yem bezelyesi ve yulaf tohumu ile 6 bin 900 dekar alanda 20 bin ton yem bitkisi üretimi yapılacak.

Etkinliğe İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, İl Genel Meclisi üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 1
1 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 2
2 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 3
3 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 4
4 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 5
5 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 6
6 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 7
7 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 8
8 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 9
9 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 10
10 / 11
Gümüşhane’de üreticilere 46 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı 11
11 / 11
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *