Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8057 %0.16
50,2458 %0.02
5.944,76 % -0,18
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhaneli İşadamları Güneydoğu'ya Çıkarma Yaptı

Gümüşhaneli İşadamları Güneydoğu'ya Çıkarma Yaptı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonun (TUSKON) iller arasında kaynaşma gezileri kapsamında Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneğine ( GİAD) bağlı bir grup işadamı Güneydoğu ve iç Anadolu bölgesindeki Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa illerini kapsayan bir geziyle bölgeye çıkarma yaptı.

1617
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonun (TUSKON) iller arasında kaynaşma gezileri kapsamında Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneğine ( GİAD) bağlı bir grup işadamı Güneydoğu ve iç Anadolu bölgesindeki Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa illerini kapsayan bir geziyle bölgeye çıkarma yaptı.

Gezinin ilk gününde Kayseri İstikbal Kolejinde kahvaltı yapan heyet buradaki yetkililerden Kayserinin ticari yapısı ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldılar. Boydak Holdingin katkılarıyla yapılan Kayseri’nin ilk vakıf Üniversitesi olma özelliğine sahip Melikşah Üniversitesini ziyaret eden grup burada her bir ayrı işadamının isminin verildiği fakülteleri gezdiler.

Daha sonra Kahramanmaraş’a geçen heyet burada Kahramankent Eğitim Kurumlarını ziyaret etti. Maraş’ın tarihi turistik yerler gezisinin ardından Maraşlı işadamları ile bir araya gelen grup karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Gaziantep’e hareket eden işadamları Gaziantep Sunder İşadamları Derneğini ziyaret ederek dernek hakkında bilgi aldılar. Samanyolu medya grubuna ait Türkiye’nin ilk özel Kürtçe kanalı olan Dünya Tv’yi gezen işadamlarına burada Dünya TV hakkında bilgi veren yetkililer bölgenin barış huzur atmosferinde yaşayabilmesi için medya olarak her türlü fedakarlığın ve çalışmanın yapıldığını söylediler. Ardından heyet Gaziantepli işadamların açtığı Zirve Üniversitesini de yakından tanıma imkanı buldular.

Gezinin son gününde Şanlıurfa’da karanfillerle karşılanan Şanlıurfa’nın Tarihi ve kültürel değerlerini yerinde gören işadamları, akşam sıra gecesiyle işadamları ile bir araya geldiler. Burada Çanakkale anma programına da katılan grup hem Türkçe hem Kürtçe Çanakkale sunumlarını ve şiirleri dinleyerek duygulu anlar yaşadı.

Hz. Eyyüb A.S makamı ve Balıklı gölü gezisinin ardından Urfalı işadamlarının açtığı Okuma salonlarını gezen heyet burada ücretsiz eğitim gören öğrencileri ziyaret etti.

GİAD Başkanı Abdullah Yavuz gezi ile ilgili yaptığı değerlendirmede ‘Güneydoğu Anadolu bölgesine hayran kaldıklarını bölge insanının sıcak yaklaşımından heyete gösterdikleri misafirperliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Görüyoruz ki burası adeta cennet parçasından bir yer, doğal güzellikleri, kültürel değerleri, bölge insanının samimiyeti fevkalade idi. Bu güzel  tablonun devam etmesi, kardeşlik duygularının daha da gelişmesi için gezilerin çok önemli dedi.

Geziye katılan Yasin Bal’da ‘Geziler farklı kültürleri tanımamıza yardımcı oldu Güneydoğu ile ilgili burada herkesin kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşaması çok güzel Diğer illerde çok güzeldi. ‘dedi.

Giad üyeleri güzel misafirperverlikten ötürü Güney doğulu işadamlarını Gümüşhane’ye davet etti.






Yorumlar
d
dağlarınoğlu 10 yıl önce
gümüşhane diye bi şehir mi kaldı kardeşim,bahçeleri,elmaları armutları,cevizleri dutları vişneleri yok ettiler,bir meyve şehri kültürü yok oldu,yerli meyvelerimiz yok oldu,siz hangi şehirden bahsediyorsunuz.yoksa ben mi kör oldum..siz bundan sonra betonlara methiye düzersiniz.
BEĞENME
0
CEVAPLA