Gümüşhaneli Mütercim ve Yazardan 5 yeni eser daha

Gümüşhaneli mütercim ve yazar Enes Akhan’ın aralarında bugüne kadar hiç yapılmamış çalışmaların da yer aldığı 5 yeni kitabı yayımlandı.

Gümüşhaneli Mütercim ve Yazardan 5 yeni eser daha

Genç yaşında çevirisini yaptığı çok sayıda kitabıyla dikkat çeken Akhan, 2022 yılı içerisinde 5 yeni kitap çevirisini tamamlayarak baskılarını gerçekleştirdi.

Aslen Gümüşhane’nin merkeze bağlı Çayırardı köyünden olan ve Hakkari’de öğretmenlik yapan 28 yaşındaki Akhan’ın çocuk yaşlardan beri Arapça’ya olan ilgisi sonucunda genç yaşında bugüne kadar basılmış 9 kitabı bulunuyor.

Kadim Arapça eserlerden bazılarını ilk kez Türkçe’ye bazılarını da daha önce başka yayınlar tarafından çevirisi yapılmış eserleri yeni bir tercüme ile literatüre kazandıran Akhan, “Şerefu Ashabi’l Hadis”, “Sabredenler ve Şükredenler”, “Ehli Sünnet ve Şia’da Kırk Hadis Geleneği”, “Nefis Terbiyesi”, “Namaz” adlı kitaplarını 2022 yılında okuyucularla buluştururken hazırlanan 4 yeni kitap yıl bitmeden okuyucularla buluşacak.

Yazar 5 yeni kitabıyla ilgili şu bilgileri verdi:

1) EHLİ SÜNNET VE ŞİA’DA KIRK HADİS KÜLTÜRÜ: 2021 yılında tamamladığım Yüksek Lisans Tezimin kitaplaşmış halidir. Kitap üç ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, Ehl-i sünnet geleneğinde kırk hadisin yeri; kırk hadis geleneğine kaynaklık teşkil eden hadis, hadisin kaynaklardaki yeri ve kaynak değeri hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde ise Şia’da kırk hadis geleneğinin yeri; kırk hadis geleneğine kaynaklık teşkil eden hadis, hadisin kaynaklardaki yeri ve sıhhat değeri meselesi ele alınmıştır. Üçüncü bölümde Şia özelinde kırk hadis literatürü incelenmiş, bu literatür sonucu ortaya çıkan eserler genel hatlarıyla ele alınmış, verilen eserlerden hareketle ulaşılan sonuçlar sunulmuştur. Bu çalışma neticesinde Şia’da kırk hadis geleneği ve Ehl-i sünnetteki kırk hadis geleneğinden farkları ortaya koymak hedeflenmiş; hem Arapça hem de Farsça kırk hadis eserlerinden hareketle Şia’daki kırk hadis geleneğinin sahadaki karşılığı ortaya konulmuştur. Gelenek Yayınlarından basılmıştır.

2) NEFİS TERBİYESİ: Bu eserde kalp ve kalbin hastalıkları ele alınmaktadır. Eserde sağlıklı bir kalbin büyük bir nimet olduğu, ölü kalp ve hasta kalbin belirtileri zikredilmektedir. Kalbin sağlık ve hastalık belirtilerinin, bunlara neden olan sebeplerin, kalp hastalığının hakikatinin, nefsin insana kurduğu tuzakların ve nefis türlerinin, şeytanın tuzaklarının detaylıca irdelendiği bu kitap nefis muhasebesiyle insanın yüzüne ayıplarını, kusurlarını, nefsin çirkinliklerini tek tek vurmaktadır. Eserin orijinal dili Arapça’dır. Gelenek Yayıncılık tarafından basılmıştır.

3) SEVGİNİN HAKİKATİ: Bu çalışma, öncelikle kardeşliğin önemini, kardeşlerin nasıl olması gerektiğini, kardeşlik bağının sevgiden geçtiğini, gerçek/hakiki kardeşlerin vasıflarını, kardeşliğin Hz. Peygamber ﷺ zamanında ve dahi alimlerin gözünde nasıl bir şey olduğunu ortaya koymaktadır. Eserin orijinal dili Arapça’dır. Yakında Ehil ve Gelenek Yayınlarından basılacaktır.

4) İLMİN HAKİKATİ: Bu çalışma, öncelikle ilim konusundan, alimlerin vasıflarından, dünya ve ahiret alimi ayrımından, bu ayrımın doğurduğu sonuçlardan, kalbi davranışlardan, kalbin durumlarından, kalbin arzu ve meyillerinden bahsetmektedir. Eserin orijinal dili Arapça’dır. Yakında Ehil ve Gelenek Yayınlarından basılacaktır.

5) ŞÜKRÜN HAKİKATİ: Bu çalışma, öncelikle rıza makamı, zühd makamı, olanlara rıza gösterme, rıza göstermenin kulluktaki yeri, zahidane hayata dair incelikleri ortaya koymaktadır. Eserin orijinal dili Arapça’dır. Yakında Ehil ve Gelenek Yayınlarından basılacaktır.

Akhan’ın yazarlığını yaptığı kitapların tamamı kitapevlerinde, internet kitap satış sitelerinde yer alıyor.

Kitaplar için; https://www.kitapyurdu.com/yazar/enes-akhan/227955.html
https://www.kitabinabak.com/cevirmen/enes-akhan--kbk/3783860f9ee750168d2e5573ce7331d9
//www.gelenek.com.tr/

Enes Akhan kimdir?

Aslen Gümüşhane Merkez Çayırardı Köyünden Enes AKHAN 1994 yılında İstanbul’da doğdu. Orhangazi Lisesi’ni 2012 yılında bitirdikten sonra 2015 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni yatay geçiş hakkı ile kazandı. Üniversite eğitimi boyunca Özel Keşfi Kadim Kişisel Gelişim Kursu’nda Sarf-Nahiv, Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid derslerini takip etti. 2018 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra, aynı yıl OMÜ SBE Temel İslam Bilimleri/ Hadis Yüksek Lisans programına kabul edildi. 2019 yılında MEB bünyesinde öğretmenlik görevine başladı. Halen ilk görev yeri olan Hakkâri’de öğretmenlik yapmakta. İyi derecede Arapça bilgisine sahip olup bu dilde bazı çeviri eserleri vardır. 2021 yılında Yüksek Lisansını “Şia’da Kırk Hadis Kültürü” adlı tez ile tamamlayıp, yazarlık ve mütercimlik, musahhihlik çalışmalarına devam etmektedir. Yayımlanmış tercümelerinin dışında da yayımlanma aşamasında olan tercümeleri de vardır. Bunların dışında da tamamladığım Türkçe eserleri de ileride yayımlamayı düşünüyor.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nurgül lüleci
Nurgül lüleci - 2 yıl Önce

Temiz yüreğinden geçenleri rabbim senin herzaman kaderine yazsın başarıların daim yolun hep aydınlık açık olsun❤

Hemdiye akhan
Hemdiye akhan - 2 yıl Önce

Başarılarının devamını bekliyoruz

Cumaali  Akhan
Cumaali Akhan - 2 yıl Önce

Allah'ım sağlıklı uzun ömürler versin başarılarının devamını diler Allah'a Ama net ediyorum

Halil KAYA
Halil KAYA - 2 yıl Önce

MaşAllah, gurur duyduk kıymetli hemşehrimizle.

Kübra
Kübra - 2 yıl Önce

Değerli eşim Allah başarılarını daim etsin yolundan ayırmasın.

İsrafil YAŞA
İsrafil YAŞA - 2 yıl Önce

MaaşAllah, yolun açık olsun değerli eserlerine yenilerini eklemen dileğiyle selamlarımı iletiyorum

SIRADAKİ HABER