GÜ’nün Hentbol takımı süper lig şampiyonu oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2023-2024 eğitim-öğretim yılı faaliyet programında yer alan Üniversiteler Yaz Spor Oyunlarında Gümüşhane Üniversitesi hentbol takımı namağlup olarak süper lig şampiyonu oldu.

GÜ’nün Hentbol takımı süper lig şampiyonu oldu

21-26 Mayıs tarihlerinde Ankara Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu ve Yenimahalle Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda gerçekleşen “Üniversiteler Yaz Oyunları Süper Lig Hentbol” müsabakalarında Gümüşhane Üniversitesi Hentbol Takımı Süper Lig Şampiyonu oldu. 

Katıldığı 5 müsabakayı da kazanarak Süper Lig şampiyonu olan hentbol takımı, aldıkları bu başarı ile 2024-2025 yılında Avrupa Üniversite Spor Oyunlarında Gümüşhane Üniversitesini, Gümüşhane’yi ve ülkeyi hentbol branşında temsil etme hakkı kazandı. Şampiyonluk kupasını üniversiteye getiren hentbol takımı Rektörlük önünde coşkuyla karşılandı.

Hentbol takımını elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Üniversitemiz Hentbol Takımı'nın Üniversiteler Yaz Spor Oyunları Süper Lig şampiyonluğunu kazanması, bizlere büyük bir sevinç yaşattı. Öğrencilerimizin gösterdiği üstün performans ve kazandığı zafer, sadece spor alanında değil, aynı zamanda Üniversitemizin ve ülkemizin adını başarıyla duyurması açısından da son derece önemlidir. Elde edilen bu başarı, öğrencilerimizin aldıkları eğitimler ile disiplinli çalışması, kararlılığı ve birlikte uyum içinde hareket etmesinin bir göstergesidir. Avrupa Üniversite Spor Oyunları’nda üniversitemizi, şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etme fırsatını elde ettik. Bu önemli organizasyonda da aynı azim ve kararlılıkla mücadele ederek başarılarımızı sürdüreceğimize inancımız tamdır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak ve ekibini tebrik ediyorum. Hentbol Takımımızın başarıya giden yolda başta takımımıza emeği geçen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER