Ara
Gümüşhane
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane İŞKUR’un Çağrı Merkezi elemanı kursu başladı

İŞKUR’un Çağrı Merkezi elemanı kursu başladı

Türkiye genelinde her ilde yaygınlaşmaya başlayan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) Gümüşhane’de uygulamaya geçti. 

1245
Gösterim

Türkiye genelinde her ilde yaygınlaşmaya başlayan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) Gümüşhane’de uygulamaya geçti. 

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından başlatılan kursa 50 kişi katılıyor. 1 Kasım’da başlayan kurs sonunda mezun olan kursiyerlerin yüzde 50’si Çağrı Merkezi bünyesinde istihdam edilecek.

Gümüşhane İŞKUR ile Arvato Telekomünikasyon A.Ş. arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında Çağrı Merkezi Elemanı mesleğinde kurs düzenleniyor.

1 Kasım’da başlayan kursa 50 katılımcı katılırken, 3,5 ay sürecek eğitim 70 fiili gün ve 544 saat olarak gerçekleşecek. Bunun 1 ay, 22,5 gün ve 180 saati teorik eğitim bölümünden, 2,5 ay 45,5 gün ve 364 saati uygulamalı eğitim bölümünden oluşacak ve eğitim 7 Şubat 2020 tarihinde sona erecek.

Gümüşhane İŞKUR İl Müdürü Hikmet Kaya, projenin amacının iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesi kapsamında çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Bu sayede hem işverenler hem de iş arayanlar arasında iletişim sağlanacak” dedi.


MEGİP NEDİR?

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP), 160 fiili iş gününü geçmeyecek şekilde planlanıyor. Bu eğitimlere katılan kursiyerler günlük 77 TL cep harçlığı alacaklar. İŞKUR, kursiyerlerin İş Kazası ve Meslek Hastalığı ile Genel Sağlık Sigortası Primlerini de karşılayacak. Bu kurslar işverenlere çalıştıracağı elemanı tanıma imkânı da sağlıyor. İşveren programa dahil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebiliyor. Firmalar eğitime katılan kursiyerler için istihdam teşviklerinden de yararlanabiliyorlar.
 

İŞKUR’un Çağrı Merkezi elemanı kursu başladı 1
1 / 4
İŞKUR’un Çağrı Merkezi elemanı kursu başladı 2
2 / 4
İŞKUR’un Çağrı Merkezi elemanı kursu başladı 3
3 / 4
İŞKUR’un Çağrı Merkezi elemanı kursu başladı 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *