İşte o toplantıda konuşulanlar

Gümüşhane’de Vali Vekili Mustafa Anteplioğlu başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamuoyunun merak ettiği bazı sorular cevap buldu.

İşte o toplantıda konuşulanlar

Gümüşhane’de Vali Vekili Mustafa Anteplioğlu başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamuoyunun merak ettiği bazı sorular cevap buldu.

Toplantıda sunum yapan yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri, katılımcı Belediye Başkanları ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

DSİ 22. Bölge Müdürü Dr. Emre Akçalı, Bahçecik barajında çalışmaların devam ettiği ve ilave ödenek gelmesini beklediklerini, Harşit çayı ıslahı çalışmaları için ihale izni talep ettiklerini söyledi.

Bu sırada söz alan Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, haberlere de konu olan Torul barajındaki kirlilik sorununu iletti. Gümüşhane’nin bütün çöplerinin Torul barajında toplandığını kaydeden Özdemir, “Kürtün barajının artırma tesisliğini yapıyoruz. Şirket mi sorumlu DSİ mi sorumlu? Üretim durduğunda küçük bir su kalacak. Orayı bir seviyede tutabilir miyiz? Rüzgarla fırtına oluyor ve kirlilik had safhada. Su belli seviyede kalsın” sorusunu yöneltti.

Bölge Müdürü Akçalı ise Başkan Özdemir’e konuyla ilgili şu cevabı aktardı: “Herkes çöpünü dereye atınca böyle bir sorun çıkıyor. Çöpler derelerle Torul barajına akıyor. Belediye ve köylerde bunlar önlense bu sorun ortaya çıkmayacak. Toplama işiyle ilgili de Genel Müdürlüğümüze yazı yazdık çözüm üretip bize iletecekler.  Enerji üretiminde yıllık plan var. Ülkenin ihtiyacına göre belirleniyor. Talebinizi iletin çözmeye çalışalım.”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise kriz ve pandemi sürecinin işleri biraz yavaşlattığını belirterek, “Bu bizim moralimizi bozmasın. Ülkemiz, devletimiz dimdik güçlü bir şekilde ayakta” dedi.

Toplantıda ayrıca Kürtün yol ayrımında yapılan tünel nedeniyle içme suları kaybolan vatandaşların sorununun çözümü için 4.noktaya sondaj vurulacağı, vatandaşların sıcak yaz günlerinde susuz kalmamaları için ilgili firmanın gerekli titizliği göstererek yükümlülüklerini yerine getirmesi istendi.

Gündeme gelen bir diğer konu olan Zigana Dağı Kayak Merkezinde yıkılma tehlikesi nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden çığ tüneliyle ilgili proje çalışması yapıldığı, Gümüşhane çevre yolunda peyzaj çalışmaları kapsamında dikilen ağaçların kuruması ve oluşan çirkin görüntünün giderilmesi için de çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Üstyapı yapım işleri 2020 yılı yatırım programında bulunan Gümüşhane-Bayburt Havalimanına Gümüşhane kent merkezinden ulaşımı hızlı ve güvenli şekilde sağlayacak yolun durumunun da gündem olduğu toplantıda Özkürtün-Erikbeli yolunda asfalt çalışmasının bu yıl başlayacağı bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Bölge Müdürü Ahmet Usta ise Torul ilçesi sınırlarında bulunan Artabel Gölleri Tabiat Parkıyla ilgili sorular üzerine “Burası çok önem verdiğimiz bir yer. Milli park olabilecek bir yer. Şuanda yatırımını yeni başlattığımız bir tabiat parkımız. 300 bin liralık ödeneğimiz vardı. Yol genişletme ve menfez çalışmasını başlatıyoruz. Yön levhalarını da koyarak tedbirleri alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şiran ilçesindeki Tomara Şelalesi Tabiat Parkında yaşlı vatandaşların şelaleye ulaşmasını imkansız hale getiren ve çıkanların adeta kardio yaptığı 100 basamaklı merdivenlere alternatif olarak bölgeye yapılacağı söylenen asansörle ilgili soruya da Bölge Müdürü Usta, “Projemiz hazır” diye cevap verdi.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER