Kutay: Herkesin istediği değişim kaçınılmaz

Hafta sonu gerçekleştirilecek İYİ Parti Gümüşhane İl Kongresi öncesi kurucu İl Başkanı Ali Ateş’in karşısına aday olan Namık Kutay, adaylık süreci ve çalışmaları hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Kutay: Herkesin istediği değişim kaçınılmaz

Hafta sonu gerçekleştirilecek İYİ Parti Gümüşhane İl Kongresi öncesi kurucu İl Başkanı Ali Ateş’in karşısına aday olan Namık Kutay, adaylık süreci ve çalışmaları hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Adaylığını uzun süreli istişareler sonucu açıkladığını ifade eden Kutay, “Değişim kaçınılmaz. Kuruluşundan beri içinde olduğum partimizin sıkıntılarını en iyi bilen birisi olarak ve bu sıkıntıların mevcut yapıyla giderilemeyeceğini gözlemleyince aday olmaya karar verdim” dedi.

‘Ben kurdum, ben yaptım, ben ne dersem o olur’ klişelerinin hem kendi yapısına hem de İYİ Parti kuruluş ilkelerine aykırı olduğunu ifade eden Namık Kutay, “Partimin çeşitli organlarında görevler aldım. Genel Merkezimizin atamasıyla Medya İl Temsilciliği ve Parti Sekreterliği görevlerini gururla yürüttüm. Bu süreçte halkımızın bizden beklentilerine ve teşkilatlarımızın sıkıntılarına yakinen şahit oldum. Bu nedenle birinci önceliğimiz teşkilatlarımızın uyum içerisinde çalışmasıdır. Aynı şeyleri yaparak, aynı düzeni devam ettirerek, umutsuzca farklı sonuçlar bekleme dönemi artık sona ermiştir. Bizler idealist, yaratıcı, genç beyinlere sahip bir altyapı ile süregelen düzenin değişiminde ilk adımı atmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Teşkilatın içinden gelen birisi olarak yaşanan sıkıntıları iyi bildiğini ifade eden Kutay; “Genel Merkezimizden gelen yardımlar tüm teşkilatlarımızın ekonomik sıkıntılarını giderebilecek düzeydedir.  (Tabi dağıtılırsa) Eşit dağıtım modeli ile teşkilatlarımızın kendilerini ekonomik olarak idame ettirecek güce sahip olmaları sağlamak önceliklerimiz arasında olacak. Partimizin en önemli hassasiyetlerinin başında tek adam sistemine istisnasız karşı duruş var. Yasalarımızda yazılı olan çoksesli yönetim şeklini benimsiyoruz. Uygulanan tek adam rejimini şiddetle reddettiğimiz için aday oldum. İl teşkilatımızda da tek adamlığa müsaade etmeyeceğiz. ‘Ben kurdum, ben yaptım, ben ne dersem o olur’ klişelerinin karşısında olacağız. Teşkilatlarımızın kararlarına yön veren tek etken üyelerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’deki bütün üyelere ve delegelere şeffaflık sözü veren Kutay, “Kapalı kapılar ardından yapılan her türlü anlaşmaya karşıyız. Parti organlarının yer almadığı, söz sahibi olmadığı hiçbir karar partinin kararı olmayacaktır. Parti tabanı asla unutulmamalı, her karar ve gelişmede katılımcı olmaları sağlanmalıdır. Bu doğrultuda, gündemimizde yer alan her konu ve karar gerektiren her başlık şeffaflık esas alınarak üyelerimiz ile paylaşılacak ve üyelerimizin karar süreçlerinde söz sahibi olmaları sağlanacaktır. Ayrıca liyakatsizliğe asla müsaade etmeyeceğiz. Tanıdık esasına dayanan bir modeli değil, liyakat esası ile öne çıkan isimlerin rol oynayacağı bir modeli benimsediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

İstişare heyeti kurduklarını ve heyette sayının her geçen gün arttığının altını çizen Kutay, “Kongre sonrasında da devam edecek olan heyette görev alan büyüklerimizin her zaman görüşlerine, fikirlerine ve düşüncelerine başvuracağız. Şeffaflık olmazsa olmazımız. Partimiz adına yapılacak olan faaliyetlerin tamamı,  her ayın sonunda teşkilatımıza ilçelerimiz dahil olmak üzere bilgi verilecektir. Yapacağımız tüm faaliyetler şeffaf ve teşkilatın bilgisi dahilinde olacaktır. Şu anda attığımız adımların temelini şeffaflık ve birlikte yönetim ilkesi oluşturuyor. Bu doğrultuda tüm ilçelerimizden bir üye başkanlık divanına alacağız. Toplantılara katılımını sağlamak üzere tüm faaliyetlerimizi teşkilatımızın tamamına yaymayı ve tek çatı altında toplamayı amaçlıyoruz. Parti içi faaliyetlerimiz eş zamanlı olarak ilçe belde ve köylerimizden katılacak tüm üyelerimiz tarafından canlı takip edilebilecek. Ayrıca başkanlık divanı toplantılarımız da eş zamanlı olarak ilçe başkanlıklarımızda toplantı halinde olacak. Tüm teşkilatımız ile yapılacak istişarenin ardından her ilçe kendi toplantılarına devam edecek” açıklamalarında bulundu. 

İYİ Parti üyelerinin ve delegelerinin istişare taleplerini yerine getirmenin huzurunu ve rahatlığını yaşadığını ifade eden Namık Kutay (Fıçıcı), “Niyetimiz halis, yolumuz doğru. İstişare herkesin beklentilerine cevap verdi. Tüm delegelerimizin içi rahat olsun. Sizin talebiniz gerçekleşti. İlkelerimiz ışığında, yol arkadaşlarıma ve davamıza olan inancımla bu yarışı İYİ’ler kazanacak diyorum. Çünkü iyilik bulaşıcıdır” ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.
 

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2020, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER