Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8125 %0.19
50,2105 %0.03
5.979,91 % 0,41
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane 'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer'

'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer'

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde dedesinin 28 yıl önce kurduğu alabalık çiftliğini işleten su ürünleri mühendisi Hüseyin Taşkın, alabalığın bol tereyağında ve kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söyledi.

1822
Gösterim

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde dedesinin 28 yıl önce kurduğu alabalık çiftliğini işleten su ürünleri mühendisi Hüseyin Taşkın, alabalığın bol tereyağında ve kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane’nin ‘Alabalık’ vadisi olarak adlandırılan ve yıllık 89 ton alabalık üretimi yapılan Musalla-Gülaçar Vadisinde yer alan tesislerden birisi olan Taşkınlar Alabalık çiftliğinde hem yavru üretimi yapan hem de porsiyon alabalık satışı yapan Taşkın, alabalığın en iyi nasıl pişirildiğini anlattı.

Artabel Gölleri Tabiat Parkının eteklerindeki vadide yer alan Kalecik köyü sınırlarındaki tesislerde arazilerinden çıkan kaynak suyuyla kurulan tesisin yıllık kapasitesinin 48 ton olduğunu ve yine yıllık 1 milyon 800 bin yavru kapasiteleri olduğunu kaydeden Taşkın, hem yavru üretimi yaptıklarını hem de porsiyonluk balık satışı yaptıklarını söyledi.

“İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer”

Balık satışlarının denizlerdeki av yasağı kalkıncaya kadar iyi olmasına karşın bu günlerde durgunlaştığını kaydeden Taşkın, “İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer. Burada yenilen balıkla evdeki balığın lezzetinin birbirini tutmamasının sebebi de bölgedeki hava ve suyuyla olduğu kadar ustasıyla da ilgilidir” dedi.

Balıkların sofraya gelmeden önceki sürecini de anlatan Taşkın, “Balıklarımız havuzdan tutulup temizleniyor. Sularını süzdükten sonra bir süre dinlendiriliyor. Tuzunu vurduktan sonra mısır ununa batırıp tereyağında kızartıyoruz. İşin sırrı tereyağında. Normal bireyle 3-4 taneyle doyar ama 9-10 balık yiyeni de gördük” diye konuştu.

Tesisi dedesi Mustafa Taşkın’ın 1990 yılında Almanya’dan dönüş yapıp bahçeyi ve araziyi aldıktan sonra kurduğunu, yıllar sonra kendisinin devralarak dede mesleğini devam ettirdiğini dile getiren Taşkın, su ürünleri mühendisliğini okumasının sebebini de toplantı ve sempozyumlarda yetiştiricinin sözünün dinlememesi olduğunu sözlerine ekledi.

'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 1
1 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 2
2 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 3
3 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 4
4 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 5
5 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 6
6 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 7
7 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 8
8 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 9
9 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 10
10 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 11
11 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 12
12 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 13
13 / 14
'İyi alabalık bol tereyağında, ağır ateşte yavaş yavaş pişer' 14
14 / 14
Yorumlar
A
Ali 7 yıl önce
Bilmiyorduk öğrendik...Boş haber
BEĞENME
0
CEVAPLA