Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8117 %0.19
50,2081 %0.02
5.960,87 % 0,09
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane 'Kargaya yavrusu şahin görünür'

'Kargaya yavrusu şahin görünür'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, ‘Eğer bir ilde sinema salonu yoksa, bir takım sosyal donatılar yok o ilde siz nitelikli öğretmen, nitelikli hekim, nitelikli teknik eleman ve nitelikli kamu personelini istihdam edemezsiniz’ dedi.

365
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, ‘Eğer bir ilde sinema salonu yoksa, bir takım sosyal donatılar yok o ilde siz nitelikli öğretmen, nitelikli hekim, nitelikli teknik eleman ve nitelikli kamu personelini istihdam edemezsiniz’ dedi.

“Bu kentin AVM’ye, sinema salonlarına, sosyal alanlara ihtiyacı var”

Gümüşhane’de sosyal mekan yokluğunun il dışından gelen öğrenci ve kamu görevlileri için oluşturduğu durumla ilgili empati yapılmasını isteyen Vali Memiş, “Bu kentin AVM’ye, sinema salonlarına, sosyal alanlara ihtiyacı var. Kamu görevlisi bir ile atandığında AVM var mı, sinema salonu var mı diye soruyor. Bunlar bu kentin önemli ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların giderilmesi için büyük çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Siz Gümüşhaneli olduğunuz için akşam eş, dost, akrabanızla sohbet ederken, dışardan gelen 19 bin üniversite öğrencisi yapacak şey bulamazsa bu memlekette kalkınma olmaz”

“Kargaya yavrusu şahin görünür” değerlendirmesinde bulunan Vali Memiş, “Siz Gümüşhaneli olduğunuz için akşam eş, dost, akrabanızla sohbet ederken, dışardan gelen 19 bin üniversite öğrencisi yapacak şey bulamazsa bu memlekette kalkınma olmaz. Dışardan gelen binlerce kamu görevlisi akşam olduğunda dışarıya çıkıp ailesiyle oturacağı bir mekan bulamazsa neden kalkınamadık demesin kimse. Bir kentin kalkınması o kentte yaşayan insanların ürünüdür. Bir kentin kalkınmasında o kentte yaşayan insanların büyük katkısı vardır. Bir kentin geri kalmışlığında da o kentte yaşayanların katkısı vardır. Teraziye koyup kendinizi ölçüp biçin” dedi.

“Benim o kırmızı plakalı araca binmemin hiçbir kıymeti yok”

Yaşanan bu durumdan kendisine de pay biçen Vali Memiş, “Buna bende dahilim. Eğer atandığım ilde vali olarak o kentin kalkınmasına, gelişmesine, sosyo ekonomik açıdan ilerlemesine eğer katkım yoksa benim o kırmızı plakalı araca binmemin hiçbir kıymeti yok” diye konuştu.

“İl ve ilçe merkezlerinin atağa kalkması gerek”

Gümüşhane’nin Türkiye’de yaşanabilir bir kent olması için samimi bir şekilde çaba gösterdiklerini, şehrin ilçeleriyle, tüm köyleriyle daha yaşanılabilir bir şehir olması için çaba gösterdiklerini ifade eden Vali Memiş, özelikle il merkezi ve ilçe merkezlerinin atağa kalkması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
M
Misafir 8 yıl önce
Vali bey sonsuz teşekkürler duygularımın tercümanı oldu. .
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Malki mix 8 yıl önce
Bir Il de AVM olmadan sinema olamazmi, tiyatro olmazmi. Bu şeyleri Gümüşhaneye sayın vali getirdi de birisi çıkıp getiremezsinmi dedi. Ben bunu Gümüşhanelilerin dikkatine sunuyorum.
BEĞENME
0
CEVAPLA