Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Köse Barajı yine gündeme geldi

Köse Barajı yine gündeme geldi

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, hem Köse hem de Kelkit ilçesine içme suyu sağlayan ve su kaçağı olan Köse Barajıyla ilgili konuyu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında gündeme getirdi.

779
Gösterim

Valilik Toplantı Salonunda Devlet Su İşleri (DSİ) 22.Bölge Müdürü Fatih Kişi’nin sunumunun ardından söz alan Kesler, “Göreve geldiğimizde itibaren 5 yıllık süre içerisinde bu konuyu herkese arz ettik. Bu konuyla alakalı 5 yılda bir arpa boyu yol ilerleyemedik. Kelkit’te onlarca baraj yapıldı ama su ihtiyacını Köse Barajından karşılıyor. Köse halkı bu konudan şikayetçi” dedi.

Kesler’in sorusu üzerine DSİ Bölge Müdürü Kişi, “Üç yıldır bu bölgede çalışıyorum. Özellikle barajlar şubesine bakıyordum. Daha önce birkaç kez sayın başkanımızı ziyaret ettik. Aslında barajımız normalde topoğrafyası anlamında daha önce bunlar öngörülen değerler. Yaklaşık 400 litreye yakın bir kaçak vardı. Genel müdürlük ve bölge müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar neticesinde kaçak miktarı 200 litreye kadar düştü. Başkanımın takibi ve ısrarlı yaklaşımı neticesinde projesini yeniden ihale ettik. 6 aydır uzman jeoteknik ekip burayı çalışıyor, tekrar konuyu inceliyor. Burada tekrar bir enjeksiyona ihtiyaç olup olmadığı, varsa da yönteminin nasıl olacağıyla alakalı bir proje hazırlayıp bize verecek. Proje süreci devam ediyor. Ortaya tekrar yeniden enjeksiyon yapılması hususu ortaya çıkarsa yatırıma alıp ya kendi imkanlarımızla yada yine firma aracılığıyla enjeksiyon işlemlerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
 

Köse Barajı yine gündeme geldi 1
1 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 2
2 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 3
3 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 4
4 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 5
5 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 6
6 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 7
7 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 8
8 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 9
9 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 10
10 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 11
11 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 12
12 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 13
13 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 14
14 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 15
15 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 16
16 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 17
17 / 18
Köse Barajı yine gündeme geldi 18
18 / 18
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *