Merhum Türkeş, ArzularKabaköy’de düzenlenen programla anıldı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in vefatının 27.yılında Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Davaya adanmış Bir Ömür Başbuğ Alparslan Türkeş" programıyla anıldı.

Merhum Türkeş, ArzularKabaköy’de düzenlenen programla anıldı

4 Nisan 1997'de geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara'da vefat eden Türkeş için Arzularkabaköy Beldesinde adına yapılan Alparslan Türkeş Parkında gerçekleştirilen programa Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mete Kaya, Merkez ilçe Başkanı Nuh Alpaslan Durdu, Arzularkabaköy Beldesi Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, Kadın Kolları Başkanı Leyla Bostancı, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mazman, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, il, ilçe, Ülkü Ocakları yöneticileri vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Sadık Coşkun, “Bugün burada, ArzularKabaköy Beldesi Alparslan Türkeş Parkı'nda, dava uğruna adanmış bir ömrün anısına bir araya geldik. Başbuğ Alparslan Türkeş'in aziz hatırasını yâd etmek ve onun fikirlerini, ideallerini yaşatmak için buradayız. Alparslan Türkeş, Türk milletinin kahraman evlatlarından biriydi. O, ülkücü hareketin öncüsü, Türk milliyetçiliğinin sembolüydü. Onun cesareti, inancı ve vatan sevgisi, bizlere örnek olmuştur ve olmaya da devam edecektir ve bizler onun izinden yürümeye devam edeceğiz. Dava, Türk milletinin birliği, dirliği ve bağımsızlığı için verilen mücadeledir. Alparslan Türkeş, bu davanın en önemli kahramanlarından biriydi. Onun liderliğinde, ülkücüler olarak, vatanımızın bekası için canımızı seve seve ortaya koymaya her zaman hazırız. Değerli ülküdaşlarım, Bizler, onun mirasını yaşatmak için buradayız. Bu vesileyle, Alparslan Türkeş'i rahmet ve minnetle anıyor, onun fikirlerini yaşatmak için daha çok çalışacağımıza olan inancımızı ifade ediyorum. Sevilen sevenin gönlünde ölümsüzdür, emanetin emanetimizdir. Son damla kan, son ocak tüttüğü müddetçe mücadelemiz devam edecektir. Saygıyla rahmetle ve özlemle anıyorum” dedi.

MHP İl Başkanı Mete Kaya, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış’ın konuşmalarının ardından Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mazman, Alparslan Türkeş’in emanet bıraktığı Nizam-ı Âlem İlahi Kelimetüllah davasını anlattı.

Türkeş’in sözlerinden oluşan video gösteriminin ardından Fatih Kuşak’ın “Adı Alparslan Soyadı Türkeş” şiirini Betül Berker ve Ömür Yılmaz seslendirirdi. Alparslan Türkeş’in hayatının konu alındığı belgesel gösteriminin ardından Ömer Faruk İpek’in “Bayrak Adam” şiirini Kadir Topuz, Buğra Akan, Emirhan Akan, Berat Aydemir ve Miraç Aydemir seslendirirken Üniversite ve Asena teşkilatlarının vatandaşlarla yaptığı Alparslan Türkeş kimdir? röportajı izlettirildi.

Türkülerle Türkeş’i yad etmek İdari İşlerden Sorumlu Ocak Başkan Yardımcısı Abdulkadir Yaşar ve Ülkü Ocakları Gümüşhane Yerel Sanatçısı Alparslan Yıldız sahne almasıyla program sona erdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adsız29
Adsız29 - 2 hafta Önce

ALLAH ına kurban başkannn...

SIRADAKİ HABER