Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7078 %0.01
50,2018 %0.06
5.909,06 % 0,12
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Moğul Yargıtay üyesi oldu

Moğul Yargıtay üyesi oldu

Gümüşhaneli hemşehrimiz önceki dönem Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Yargıtay üyeliğine atandı.

954
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Yargıtay'a 6 yeni üye seçimi gerçekleştirdi. HSK Genel Kurulu tarafından belirlenen yeni Yargıtay üyeleri Yakup Moğul, Yılmaz Çiftçi, Okan Albayrak, Yeşim Garipoğlu Özen, Hakan Türkön ve Seyfi Han oldu.

Yargıtay üyeliğine seçilen aslen Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Uğurtaşı köyünden olan ve Zonguldak’ta yaşayan hemşehrimiz Yakup Moğul’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Yakup Moğul kimdir?

1976 yılında Zonguldak’ta doğan Yakup Moğul, ilk ve orta öğrenimini Zonguldak’ta tamamladıktan sonra 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Hakim ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak farklı illerde görev yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü iken 23.01.2021 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı. 26.07.2023 tarihinde de HSK tarafından Satıştay Üyeliğine seçildi.

Yakup Moğul evli ve iki çocuk babasıdır.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *