Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8108 %0.17
50,2188 %0.01
5.983,04 % 0,46
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak

Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde ‘çocukluk hayalim’ dediği fidanlar yanmasın diye çıkan yangına müdahale ettiği esnada hayatını kaybeden 79 yaşındaki Ömer Bulut’un ismi, uğruna canını verdiği fidanlıkta yaşatılacak.  

325
Gösterim

İlçeye bağlı Kayadibi köyünde geçtiğimiz eylül ayında meydana gelen yangında ‘çocukluk hayalim’ dediği ve elleriyle dikerek büyüttüğü çam ağaçları yanmasın diye alevlere müdahale ederken hayatını kaybeden Ömer Bulut’un ismi Gümüşhane Valiliği tarafından hayatını kaybettiği fidanlıkta yaşatılacak. 

Ağabeyi Abdurrahman Bulut (85) ile birlikte yıllarını vererek diktiği çam ağaçlarının yok olmaması için canından olan Ömer Bulut adına oluşturulan hatıra ormanına "Geleceğe nefes, Cumhuriyete nefes" sloganıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Cumhuriyetin 100. yılına özel "2023" adet fidan dikilecek.

“Hatırası ağaçlarda kaldı, o acı ölene kadar benim içimde kalacak”

Almanya’dan köyüne döndükten sonra kardeşinin kendisine bölgede çamlık oluşturmak istediğini söylediğini ve 12 bin fidan diktiklerini ifade eden Abdurrahman Bulut, “Ben Fransa’da çalıştım, kardeşim de Almanya’daydı, o da buraya döndü. Döndükten sonra bana 'Kardeşim buraları bir çamlık yapalım, köyümüz güzel görünsün' dedi. Ondan sonra o bölgeye çam dikmeye başladık, 12 bin tane çam diktik. 2 binini devletten aldık, geri kalan hepsini parayla aldık. İşçi çalıştırdık, bölgeyi çevirdik çamları diktik. Biz o çamları buraya dikeli 15 sene oldu. Köyümüz güzel görünsün diye masraf ettik, emek harcadık ama sonu böyle oldu. Kardeşim doğayı çok severdi. Buraya 500 bin TL masraf yaptık. O gün çamları sulamaya gitmişti, bana 'Sen de gel tankı su doldur' dedi. Ben de dışarıya çıktım, baktım oradan bir duman yükseliyor. Buradan traktöre bindim gittim, baktım ki o yangını söndürmeye çalışıyor. Ben yukarı tarafa çıktım, o elinde bir çalıyla vurarak yangını söndürmeye çalışıyordu. Ben yukarda yangın yayılmasın diye söndürmeye çalışırken, kardeşim aşağıda dumandan zehirlenmiş ölmüş. Köyden yangını söndürmeye yardıma gelenler bana 'Sen o tarafa gitme' dediler. 'Kardeşim ne yapmış, gideyim bakayım' dedim, meğerse kardeşim yanmış orada. Kardeşimin hayatını kaybettiği yere ağaç dikilecek. Acımızı hafifletir ama giden de geri gelmiyor. O acı ölene kadar da benim içimden çıkmaz. Hatırası ağaçlarda kaldı. Belki doğayı sevenler kardeşimi rahmetle anarlar” dedi.

Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak 1
1 / 9
Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak 2
2 / 9
Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak 3
3 / 9
Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak 4
4 / 9
Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak 5
5 / 9
Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak 6
6 / 9
Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak 7
7 / 9
Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak 8
8 / 9
Ömer dedenin ismi yangını söndürmeye çalışırken can verdiği fidanlıkta yaşatılacak 9
9 / 9
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *