Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8108 %0.17
50,2188 %0.01
5.983,04 % 0,46
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Ramazan’da gıda denetimleri arttı

Ramazan’da gıda denetimleri arttı

Gümüşhane'de Ramazan ayıyla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ekipler il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

720
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane'de Ramazan ayıyla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ekipler il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Rutin olarak yürütülen denetim faaliyetlerinin haricinde Ramazan ayı gibi dönemlerde tüketiminde artış görülen gıdalardan özellikle ekmek, pide, unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerine özel denetimler yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, vatandaşların daha temiz, daha sağlıklı ve daha güvenilir gıda tüketmesi amacıyla il genelindeki tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim noktalarının Ramazan ayı boyunca etkin şekilde denetleneceğini ifade etti.

Denetimleri en çok tüketilen ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamuller ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yoğunlaştırdıklarını kaydeden Birşen, denetimlerde Gıda Kontrol görevlilerinin işyerlerinin kayıt ve onay belgeleri, asgari teknik ve hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşullarını kontrol ettiklerini söyledi.

Denetimlerin amacının tüm halkın güvenilir gıda tüketmesini sağlamak olduğunu ifade eden Birşen, "Planlanan denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı'na yapılan şikâyetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleştirilmektedir. Denetimler sırasında, gıda kontrol görevlilerince eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine uyarılar yapılmakta, gıda üretimi yada satışına uygun olmayan durumlarda yasal işlem uygulanmaktadır. Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılan bu çalışmaların yanı sıra tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekmekte" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *