Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7078 %0.01
50,2018 %0.06
5.909,06 % 0,12
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Sarı zam sürecini anlattı, Demirel’i araştırmaya davet etti

Sarı zam sürecini anlattı, Demirel’i araştırmaya davet etti

Gümüşhane Kamyoncular, Otomobilciler ve Şoförler odası başkanı Ekrem Sarı, Gümüşhane Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (TÜHAK) Genel Başkanı Eyyüp Demirel’in Gümüşhane-Trabzon arası minibüs seferlerine yapılan yüzde 25’lik zammın usul açısından hatalı ve geçersiz olduğu konusundaki iddialarının asılsız olduğunu belirterek Demirel’i konuyu araştırmaya davet etti.

724
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’nin bir markası olan, kooperatifçilikte simge haline gelmiş, kooperatifçilik ruhunu benimsemiş, kooperatif iç tüzüğü ile kendine özgü kuralları olan ve kurumsal bir kimlik kazanmış Gümüşvadi Kooperatifinin isminin bu şekilde anılmasından kendilerinin ve kooperatif yönetiminin de rahatsız olduğunu kaydeden Sarı, süreci anlattı.

Konu hakkında açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Başkan Sarı, “Bizler 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununun 62. Maddesine göre fiyat tarifesi hazırlarız. Bu süreçte çok hassas davranmaktayız. Üyelerimiz tek tek dilekçelerle odamıza başvurularını yaparlar. Bizlerde kooperatif yönetimi ile toplanır yıllık baz da Gümüşhane-Trabzon ve Trabzon-Gümüşhane arasında giden araç sayısını, ortalama yolcu sayısını, çalışılan personel sayısını, araç giderlerini tek tek irdeleyerek fiyatı belirleriz.  Belirlenen fiyat Gümüşhane Şoförler Odasının Yönetim Kurulunun onayına sunulur. Onaydan geçen fiyat tarifesi Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine gönderilir. Birlik yönetim kuruluna sunulur ve yönetim kurulundan onay veya reddedilir. Reddedilen tarife gerekçesi belirtilir ve süreç böyle devam eder bu sistemde böyle devam eder. Kooperatif yönetimi konu ile ilgili hassas oldukları için alınan fiyat tarifesini bir de Ulaştırma Bakanlığından onaylatmaktadırlar” dedi.

Kooperatifler adına alınan fiyat tarifelerinin araçlar şahıs üzerine değil de kooperatifin üzerine olması durumunda geçerli olabileceğini, bir kişinin aynı anda hem Ticaret Odasına hem de esnaf odalarına kaydolamayacağını ifade eden Sarı, “Diğer yandan önceki günlerde gerek sosyal medya gerekse yerel gazetelerde halkımızın Trabzon terminalinde karşılaştığı sorunlarla ilgili çıkan haberlere de cevap veren Başkan Sarı, Gümüşhane’mizin en büyük sorunu aslında istişare sorunudur. Trabzon’un yeni terminalinin kullanıma açılmasından sonra Gümüşvadi Kooperatifi terminalin en değerli yerinde yaza ne almış durumdadır. Alınan yer konum itibari ile terminal dışında kaldığı için inşaat ve çevre düzenlemesi devam etmektedir. Konu ile ilgili Trabzon belediyesi yetkilileri çevre düzenlemesini en yakın zamanda bitirileceğinin sözünü verdiler. İnşallah yakın zamanda şuan ki alan da Gümüşvadi Kooperatifi olarak daha iyi bir hizmet verecek bir alana sahip olacağız” diye konuştu.

İşte onaylanan tarife:


 

Yorumlar
H
Hakkaniyet 1 yıl önce
Duruma bakınca aslında iki tarafında haklı gerekçeleri var. Öyle bir dönemdeyiz ki haksızlık yapan belli ama kimse sesini çıkaramıyor ve dilinin altındakini itiraf edemiyor. Asıl soygunculara sesimizi çıkartabildiğimiz zaman herşey düzelecektir.
BEĞENME
0
CEVAPLA
İbo. 1 yıl önce
Genele işine geldiği gibi konuşuyorsun. Arabalar trabzona yeri geliyor 2.3 araba kalkıyor. Nasıl kazanmıyor. Ayıptır ayıp. Düz yolda araba ne yakacak.
BEĞENME
0
CEVAPLA
H
Has Gümüşhaneli 1 yıl önce
Konuşunca insanlar ikna oldu sanıyor şoförler başkanı it havlayinca kurtlar ikna oluyor mu yok sen konuşunca insanlar ikna olsun Trabzon Rize arası ne kadar birde bunu öğren ondan sonra boş boş konuş
BEĞENME
0
CEVAPLA
Y
Yılmaz Yılmaz 1 yıl önce
Trabzon'a gidip gelmek iki kişinin maliyeti 1500 Allah emekliye rahmet etsin
BEĞENME
0
CEVAPLA