Torul’da okullar arası bilgi yarışması düzenlendi

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde 4. sınıf öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Torul’da okullar arası bilgi yarışması düzenlendi

Öğrencilerin akademik güdülenmelerine katkı sağlamak, okula olan ilgilerini artırmak, okulunu ve kendilerini temsil edebilme güçleri kazanmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yarışma Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi Kültür Merkezinde yapıldı.

4. sınıf öğrencileri arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, öğrencilere yarışma kültürünü kazandırmak, öğrencilerin birlikte hareket etme, zamanı verimli kullanma ve karar verme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak hedefleriyle gerçekleştirilen yarışmaya ilçe genelindeki okullarında öğrenim gören ve her okulu temsilen okul müdürlüklerinin seçtikleri 3 asıl ve bir yedekten oluşan 4 öğrenci katıldı.

Ders müfredatı ve kazanımlarına yönelik hazırlanan sorular ve genel kültür sorularının cevaplarının arandığı yarışma sonucunda 15 Temmuz Şehitler İlkokulu birinci, Kirazlık Cumhuriyet İlkokulu ikinci ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu üçüncü oldu.

Yarışma sonrasında yapılan ödül töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Orhan Ayaz, “Okullarımızda oyun, sosyal ve spor alanlarıyla ilgili projeler üretmenin yanı sıra öğrencilerin bilgi ve kültürünü artıracak yarışmalarla da onların desteklenmesini önemsiyoruz. Yapılan yarışmada da öğrencilerimizi göstermiş olduğu üstün başarılardan ötürü tebrik ediyor, evlatlarımızı yetiştiren öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Törende dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri Kaymakam Ayaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin ve Şube Müdürü İshak Ergün tarafından veridi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER