Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Türk Sağlık Sen'den İmza Kampanyası

Türk Sağlık Sen'den İmza Kampanyası

Gümüşhane Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa Aydın, sendika olarak sağlık çalışanlarının mağduriyetlerin sonlandırılması için 15 Nisan'a kadar 'Geleceğinize Sahip Çıkın, Bu Mücadeleye Destek Verin' sloganı ile imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

661
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa Aydın, sendika olarak sağlık çalışanlarının mağduriyetlerin sonlandırılması için 15 Nisan’a kadar ‘Geleceğinize Sahip Çıkın, Bu Mücadeleye Destek Verin’ sloganı ile imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Sağlık çalışanları tüm zorluklara rağmen gösterdikleri özverili hizmetlerinin karşılığını bir türlü alamadıklarını, çalışma hayatlarında şiddet, iş yükü ve fazla mesai ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Aydın, sağlık çalışanlarının çeşitli mağduriyetler yaşadıklarını dile getirdi.

Sorunların sadece çalışma hayatıyla da sınırlı kalmadığını, emeklilikte de sağlık çalışanlarına rahat olmadığını ifade eden Aydın, “Döner sermaye ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle emekli maaşları çok düşük kalmaktadır. 25 yıl görev yapan bir uzman doktor bugün emekli olsa 1 802 TL, hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, sağlık memuru 1395 TL, memur 1255 TL, hizmetli 1118 TL maaş alacaktır.  Bu ücretlerle sağlık çalışanları nasıl geçineceklerdir.  Sendika olarak yaptığımız araştırmalara göre emekli maaşı ile geçinebileceğini düşünen sağlık çalışanlarının oranı sadece yüzde 1’dir. Sağlık çalışanlarının yüzde 75’i geleceklerini güvence altında hissetmemektedirler. Geçinememe korkusu nedeniyle bugün emekliliğe hak kazanan sağlık çalışanları istemelerine rağmen emekli olamamakta ve çalışmaktadırlar. Yani emeklilik ile tanışmayı dayanabildikleri kadar ertelemektedirler. Sağlık çalışanlarını bu sorundan kurtarmanın, onlara emeklilikte biraz rahat etmelerinin yolu döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır. Çare budur, çalışanlarda bunu beklemektedirler.  Bu talep mutlaka yerine getirilmelidir. Ayrıca hiçbir kamu çalışanının ek ödemesinden vergi kesilmez iken sağlık çalışanlarının döner sermayesinden gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır. Bu haksızlığın sonlandırılması gerekmektedir. Türk Sağlık-Sen tarafından bu sorunların çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması amacıyla yoğun bir çalışma yürütülmektedir.” dedi.

Söz konusu talepler için Sağlık Bakanlığı’na başvurular yaptıklarını, sağlık çalışanlarının emeklilik mağduriyetini ve vergi haksızlığını sonlandırmak için eylemler gerçekleştirdiklerini, TBMM’de siyasi partileri ziyaret ederek sağlık çalışanlarının bu taleplerini dile getirerek konuyu gündeme taşıdıklarını ifade eden Aydın, şimdi ise sendika olarak bir imza kampanyası ile bu sürece çalışanları da dahil ettiklerini ve destek beklediklerini belirterek şunları söyledi: “İmza kampanyası için hazırladığımız dilekçelerimizi çalışanlara ulaştıracağız. 15 Nisan’a kadar devam edecek bu kampanyamız için tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz. Çalışanların imzaladığı dilekçeler, Sendikamız genel merkezine gönderilecektir. Genel Merkezimizde bu dilekçeleri Başbakanlığa teslim edecektir. Türk Sağlık-Sen olarak mağduriyetlerin sonlandırılması için başlattığı imza kampanyasına sağlık çalışanlarını ‘Geleceğinize Sahip Çıkın, Bu Mücadeleye Destek Verin’ diyerek tekrar bir çağrı yapıyor ve atacağınız her imza için şimdiden teşekkür ediyoruz.”
Yorumlar
B
Bir garip kul 8 ay önce
Selamun Aleyküm HASKIZ ANNENİN adı yanlışlıkla haksız ana diye yazılmış lütfen düzeltir misiniz selam ve dua ile
BEĞENME
0
CEVAPLA