Uygun Adım Doğa’nın son durağı Gümüşhane oldu

Ankara Başkent Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Dilara Özkan, 10 ay önce Ankara’dan başladığı otostopla Türkiye turunun 61.şehri Gümüşhane oldu.

Uygun Adım Doğa’nın son durağı Gümüşhane oldu

Ankara Başkent Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Dilara Özkan, 10 ay önce Ankara’dan başladığı otostopla Türkiye turunun 61.şehri Gümüşhane oldu.

İnstagram ve diğer sosyal medya platformlarında kurduğu “Uygun Adım Doğa” kanalıyla onbinlerce takipçisine gezdiği şehirlerin fotoğraflarını paylaşıp tanıtımını yapan 19 yaşındaki Özkan, 2 gün boyunca kaldığı Gümüşhane’de de kent merkezi ve Sema Doğan Yaşam Alanının yanısıra Şiran ilçesi sınırlarında bulunan Tomara Şelalesi ve Torul ilçesinde bulunan Torul Kalesi Cam Seyir terasına gitti.

Bugüne kadar Türkiye’nin 61 şehrini ve Gürcistan’ı aynı yöntemle gezen Özkan, kendisini “Türkiye’yi karış karış gezmiş ve hala yolda olan bir seyyah” olarak tanımlıyor.

Ankara Başkent Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi olan Özkan, eğitim hayatına 1 yıl ara vererek bu yola baş koyduğunu belirterek, “Otostop çekerek geziyorum ve gittiğim heryeri sosyal medyadan insanlara tanıtıyorum ve fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Türkiye’de 61 şehir ve Gürcistan’ı gezdim. Yakın zamanda da 81 ili tamamladıktan sonra Güney Asya turuma başlayacağım” dedi.

Otostop çekerek ulaşımı sağladığını, konaklamayı da gittiği şehirlerdeki arkadaşlarının evlerinde veya sırtında taşıdığı kamp çadırında yaptığını kaydeden Özkan, bu şekilde gezmenin zorluğunu ise şu şekilde açıkladı: “Bana göre en fazla otostopta fazla beklemek sanırım zor oluyor. Her anımdan keyif alıyorum. Gezmek benim için biryeri görmekten daha fazlası. İç sesime göre hareket ediyorum ve kendimi tanıyorum fazlasıyla. Yola çıktığımdan beri kendime daha çok yaklaştım bu yüzden her anımdan keyif almaya bakıyorum” diye konuştu.

Kadın olmanın zorluklarını yaşadığını fakat insanların algılarını değiştirmeye çalıştıklarını anlatan Özkan, “Beni aracına alan bir kişisinin düşüncesine etki etmek gurur veriyor. Ailem bu gezimi tamamen destekledikleri için ve hep arkamda onları bildiğimden bir korkum ve kötü enerjimde olmuyor. İyi ki varlar” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane gezisinin kendisi için çok keyifli olduğunu ifade eden Özkan, “Otostopla Tomara şelalesine bile gittik. Her ne kadar 9 kilometre yürümüş olsak ta hedefe giden yolda olmak kusursuz. Sessiz sakin ve kafa dinlemelik bir şehir olarak kalacak Gümüşhane bende” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER