Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8116 %0.19
50,1798 %-0.04
5.955,69 % 0,00

Yaz okulu şart oldu

Gümüşhane esnafının yaz tatili dolayısıyla perişan olduğunu kaydeden GTSO Başkanı İsmail Akçay, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’a çağrı yaptı.

190
Gösterim
4 Dakika
Okunma Süresi
KAYNAK: Gümüşkoza Gazetesi
Gümüşhane’nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminde katkıda bulunan yaklaşık 12 bin 500 öğrencinin yaz tatili için şehirden ayrılması esnafı ekonomik olarak zor durumda bıraktı.

Gümüşhane Üniversitesi’nde okuyan ve kente büyük ölçüde hareketlilik getiren öğrenciler 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte memleketlerine döndü. Sayıları 12 bin 500’ü bulan öğrencilerin gitmesi, şehirdeki hareketliliğin bir anda düşmesine neden olurken Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesine çağrıda bulunak Yaz Okulu açılmasını istedi.

Şehirdeki bu sorunun çözümü adına gazetemize açıklamalarda bulunan GTSO Başkanı Akçay, Gümüşhane Üniversitesi’nde açılacak bir ‘Yaz Okulunun’ bu sorunu ortadan kaldırabileceğini ifade etti.

Üniversitelerin bundukları şehirlere çok şey kattığının altını çizen Akçay, “Üniversitelerimizi beğeniyoruz. Gümüşhane Üniversitesi’nin de emsallerinden daha ön plana çıkmış olmasının ayrıca keyfini yaşıyoruz. Şu anda mevcut üniversite kadromuz kendi emsalleriyle yani kuruluş aşamasında bizimle beraber kurulan üniversiteler arasından her bakımdan en önde yarıştığını görüyoruz. Fiziki mekanlar bakımından en önde yarışıyoruz. Akademik personel bakımından, idari personel bakımından, öğrenci sayısı ve kapasitesi bakımından, bütün ilçelerimizde meslek yüksek okulları açılmasıyla oralarda fiziki mekanların temin edilmesiyle ilgili yine en başta yarışıyoruz. Yapılan seminerler, toplantılar ve sempozyumlarla birlikte hakikaten göz dolduran ve adından söz ettiren bir Gümüşhane Üniversitesi var” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi’nin yaptığı hizmetleri takdirle karşıladıklarını ifade eden Akçay, yapılan hizmetleri alkışladıklarını ve daha fazlasını da istediklerini söyledi.

Bu isteklerden bir tanesinin Gümüşhane Üniversitesi Yaz Okulu’nun açılması olduğunu kaydeden Akçay, “Tabi yaz okulunun açılması tamamen teknik bir konudur. Engeller var mıdır, yok mudur bunu çok iyi bilmiyorum. Ama Gümüşhane Üniversitesi’nden kamuoyu olarak, Gümüşhaneliler olarak bunu istiyoruz. Faydalı olacağı kanaatindeyiz. Tabi ki son karar Gümüşhane Üniversitesi Senatosunun ve Rektörlüğünün kararıdır” dedi.

Yaz Okulunun sağlayacağı faydalara da değinen Akçay, “Biz yaz okulunun açılmasını isterken yaz okulunun açılmasının 3 tane önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. Birincisi yaz okulunun öğrenciler açısından çok faydalı olacağını düşünüyoruz. İkincisi öğretim elemanları açısından faydalı. Üçüncüsü şehir açısından çok faydalı olacaktır. Yaz okulunun öğrenciler açısından sağlayacağı faydalara baktığımızda;  İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde öğrencilerimiz başarısız oldukları derslerden yaz okulu açıldığında o dersleri alarak zayıf olan derslerini artıya geçirme fırsatı bulacaklar. Böyle olunca da öğrencilerimizin yıl kaybetmeleri engellenmiş olacaktır. Öğretim elemanlarına da çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü yaz okullarında yazın açılacak olan derslerde ders veren öğretim elemanlarımız ders başına ekstra ücret alacaklardır. Dolayısıyla onlar için de Gümüşhane Üniversitesi daha cazip bir üniversite haline gelecektir. Böylece cazip hale gelen Gümüşhane Üniversitesi öğretim elemanları tarafından da daha çok tercih edilen üniversite haline gelecektir. Böylece öğretim elemanı, akademisyen sıkıntısı da çekmemiş olacağız. Üçüncü olarak şehir açısından da yaz okulu faydalı olacaktır. Çünkü, Gümüşhane gibi nüfus bakımından küçük olan şehirlerde öğrenciler okullar kapandığında şehirden ayrılırken önemli bir boşluk oluyor. Yaz okulunun açılmasıyla birlikte yaz okulundan ders alacak öğrenciler şehirde kalacağı için şehirdeki boşalma çok fazla dikkat çekmeyecektir. Üniversitenin yaz tatiline girmiş olduğunu bile fark etmemiş olacağız. Dolayısıyla yaz okulunun şehir ekonomisine de, şehrin sosyal hayatına da, şehrin kültürüne de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Gümüşhane’mize sağlanacak bu artı değerlerden dolayı üniversitemizin bir yaz okulu açmasını önemsiyoruz. Eğer böyle bir imkan varsa çok değerli çalışkan rektörümüzün yaz okulu açılması konusunda kamuoyumuzun bu talebine de duyarlı olacağına inanıyorum. Fırsat ve imkan varsa inşallah yaz okulu açacağına da inanıyorum” dedi.

Esnaf ve tüccarlardan da Yaz Okulu açılması yönünde taleplerin geldiğini belirten Akçay, “Üyelerimizle zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Bir çok zaman da kendi mekanları olan Ticaret ve Sanayi Odasına geldiklerinde ‘yaz okulu açılamaz mı,. açılsa çok iyi olur’ talepleriyle geliyorlar. Esnafımızdan da önemli ölçüde böyle bir beklenti var” diye konuştu.

Oğuzhan Bayır
Yorumlar
m
muammer sen 10 yıl önce
Yani ögrencileri birakalim da esnaf para kazansin demek istediniz !!!!
BEĞENME
0
CEVAPLA
m
misafir 10 yıl önce
az olan kısmı tenzih ederim esnaflarınıza esnaflık kursu verin müşteriye nasıl davranılır öğretin insanlıktan nasip almamış esnaflık yapmaya çalışan çok kişi var gümüşhanede
BEĞENME
0
CEVAPLA
O
Orhun 10 yıl önce
soyun öğrencileri allah belanızı verecek nede olsa. ilim irfan için değil öğrenci söğuşlemek için yaz okulu açın.
BEĞENME
0
CEVAPLA