Bir kürsüde 2 Gümüşhaneli: Yarı Maratonda büyük başarı

Giresun’da yapılan Uluslararası Yarı Maraton yarışlarında Gümüşhane’nin koşan adamları Ertuğrul Sarı birinci, Temel Kaya üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Bir kürsüde 2 Gümüşhaneli: Yarı Maratonda büyük başarı

Giresun Maraton Kulübü’nün "Amazon Efsanesinden Doğan Maraton" temasıyla organize ettiği 7. Runkerasus Giresun Yarı Maratonu büyük bir coşkuyla tamamlandı. 252 sporcunun katıldığı yarışta, Gümüşhane’nin gururu Ertuğrul Sarı ve Temel Kaya, başarılarıyla dikkat çekti.

Giresun Port Limanı önünden başlayıp aynı yerde sona eren 10 kilometrelik parkuru 43 dakika 22 saniyede tamamlayan Ertuğrul Sarı, 55-59 yaş kategorisinde birinci olurken, genel klasmanda 13. sırada yer aldı. Sarı, Gümüşhane'nin atletizmdeki başarılarını bir kez daha tescil etti.

Aynı parkurda mücadele eden Temel Kaya ise 45 dakika 40 saniyede yarışı tamamlayarak 55-59 yaş kategorisinde üçüncülüğü elde etti. İki sporcu başarılarıyla aynı kürsüye çıkarak Gümüşhane'nin adını Giresun'da duyurdu.

Madalya töreninde aynı kürsüye çıkarak ödüllerini alan sporcularımız kendilerine sponsor olarak Giresun'a gitmelerini sağlayan Doğa Pestil firmasına teşekkür etti.

Yarışların ardından açıklama yapan Gümüşhane’de atletizmin duayenlerinden “Koşan adam” lakaplı Ertuğrul Sarı, “Kendi imkanlarımızla çalışıyoruz. Arkadaşlarımız bizi destekliyor. Antrenörüm Adem Doğan'ın desteğiyle burada yarıştık. İki kürsü yaptık. Ben birinci, Temel Kaya abimiz üçüncü oldu. Oldukça kalabalık bir yarışma oldu. Hava da yağışlıydı. Ona rağmen başarıyla döndük. İnşallah önümüzdeki yarışlarda da başarılı olmak için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Sarı, Gümüşhane’den Giresun’a giderek etkinliğe katılan tüm atletlere Doğa Pestil firmasının sponsor olduğunu hatırlatarak bu güzellik ve jesti için Doğa Pestil firmasına teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER