Ateş: Rekoru hak, hukuk, adalet ve liyakat diye haykıranlar kıracaklardır

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Pazar günü yapılacak olan seçimlere dair yaptığı değerlendirmede “Rekoru hak, hukuk, adalet ve liyakat diye haykıranlar kıracaklardır” dedi.

Ateş: Rekoru hak, hukuk, adalet ve liyakat diye haykıranlar kıracaklardır

“Gümüşhane Milletvekillerinden en az biri İYİ Parti adayı olacaktır”

Yaptığı sert açıklamada 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem Milletvekili genel seçimlerine yönelik tüm siyasi partilerin olduğu gibi Millet İttifakı’nın da çalışmalarını devam ettirdiğini kaydeden Ateş, “Siyasi iktidar tüm Kamu imkanları ile sahadadır, yerel ve ulusal medyayı da yönlendirme çalışmalarına şahit olmaktayız. Cumhur İttifakının benzemez bileşenleri özellikle AK Parti ve MHP Gümüşhanemizde seçimleri 2-0 aldık, bu iş bitti gibi algı yönetimine başvurmaktadırlar. Rüyalar güzeldir ancak uyandığınızda gerçeklerle yüzleşirsiniz. 14 Mayıs seçimine sayılı günler kaldı. Biz saha çalışmalarımız neticesinde Gümüşhanemizden birinci parti olarak çıkmayı hedefledik. Görünen o ki Gümüşhane Milletvekillerinden en az biri İYİ Parti adayı olacaktır. Bunu tüm hemşehrilerimiz görecektir” dedi.

“Rekoru hak, hukuk, adalet ve liyakat diye haykıranlar kıracaklardır”

Açıklamasında diğer adayların “rekor” söylemlerine atıfta bulunan Ateş, “Varsın birileri rekor peşinde koşsun. Unutulmasın ki rekor efora aşıktır. Siz ülkeyi bitirme noktasına getiren eforu gösterip, rekoru bekleyemezsiniz. Rekoru hak, hukuk, adalet ve liyakat diye haykıranlar kıracaklardır. Rekor peşinde koşanlara şunu hatırlatmak isterim. 21 yıllık iktidarınızda Gümüşhanemize yönelik olarak istihdam, tarım ve sanayi alanlarında ne yaptınız? Rekor kıracağını iddia eden AK Parti 1.sıra adayı beyefendi 7 yıllık İl Başkanlığı görevi süresince hangi vatandaşımızın derdine derman olmuştur, Gümüşhanemizi yerelde rahatlatacak hangi projeye imza atmıştır? Gümüşhanemizde çağrı merkezi kapanırken sesinizi çıkaramadınız, madencilik sektörü tüm lojistik alımlarını il dışından yaparken seyirci kaldınız, esnafımız siftah etmeden kepenk kapatırken sizler sadece yandaşlarınızı kayırdınız, kamu personel alımlarında adalet ve liyakati yok sayarak bizden dediklerinizi kayırdınız, diğer insanlarımızı yok saydınız. AK Parti ve MHP’nin üst düzey yerel yöneticilerinin çocukları ve yakınlarının kamuya yerleştirilmelerine verilecek bir cevabınız var mı? Vicdanınız rahat mı? Topraklarımız ve su kaynaklarımız komşu illere bağlanırken iktidarda siz değil miydiniz? Bu insanlarımızın karşına hangi yalan ve vaatlerle çıkabiliyorsunuz? 21 yıllık iktidarınızda yapamadıklarınız için şimdi sözler mi veriyorsunuz? Halkımız gibi haklı olarak ben de soruyorum: 21 yıllık AK Parti iktidarının son 7 yılında İl Başkanı olarak bu topluma ne verdiniz, hizmet olarak ne yaptınız ki, inandırıcılığı kalmamış iktidarınız ve şahsınızın muhalefette bulunacak bir milletvekili olarak ne yapabilirsiniz ki?” ifadelerini kullandı.

Başkan Ateş, Gümüşhane’nin tüm sorunlarını bildiğini ve konulara hakim olduğunu belirterek, şu sözleri verdiğini beyan etti: “Bizden bir gecede KHK ile koparılan Kürtün Kırgeliş, Damlı ve Bağlama’nın yaylaları gerçek sahiplerine geri dönecek. Günyüzü ve Üçtaş köyleri Gümüşhanemize ait olarak kalacak ve burada yaşayan insanlarımızın istekleri karşılanacaktır. Çağrı Merkezlerimiz geri gelecek, madencilik sektörünün il ekonomisi ve esnafına katkıları en üst seviyeye çıkarılacak, yaylalarımız turizme aktif olarak katkı sağlayacak, tarımsal üretimde mazotta ÖTV kaldırılacak, tarımsal sulama ve elektrikte ödemeler hasat sonrası alınacak, gübre tohum ve hayvancılık desteklemeleri üretim odaklı yapılacak, çiftçilerimizin kamu bankalarına olan icra ve hacizleri durdurulacak, ilimize mutlaka hayvan varlığını artırıcı tedbirlerle beraber et entegre tesisi kurulacaktır.”

“Gümüşhanemize baharlar gelsin, insanlarımızın yüzü gülsün”

Artık değişim zamanı geldiğini ve aslolanın millet olduğunu ifade eden Ateş, “Ülkenin gerçek sahibi millettir, hükümetler kiracıdır, kontratınız dolmuştur. Gideceksiniz. Türkiye kaybettiği değerleri sizin gidişinizle geri kazanacak. Ayrıştırıcı dilinizi, öfkeli siyasetinizi, yalan ve iftira kampanyalarınızı, hukuksuzluğunuzu, liyakatsizliğinizi, çapsızlığınızı, ihale seviciliğinizi alınız ve gelmemek üzere gidiniz. Siz gidiniz ki ülkemize ve Gümüşhanemize baharlar gelsin, insanlarımızın yüzü gülsün” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER