MHP’den 42 maddelik seçim vaadi

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem Milletvekili genel seçimleri öncesinde Milliyeti Hareket Partisi’nin (MHP) Milletvekili adayları vaatlerini açıkladı.

MHP’den 42 maddelik seçim vaadi

Toplam 42 maddeden oluşan vaatler arasında madencilikten turizme, istihdamdan ulaşıma, gençlerden kadınlara, yaşlılara kadar çok sayıda proje yer alıyor.

Milletvekili adayları Musa Küçük ve Birol Tuğlu’nun imzasıyla yayımlanan vaatler şu şekilde:

1-) Gümüşhane’nin fiziki şartlarını iyileştirmek için Canca ve Tekke bölgesinde ki tünelleri kaldıracağız. 
2-)  Kürtün ilçemizin sınır sorunu ortadan kaldırılıp topraklarımızın gasp edilmesine müsaade edilmeyecek, topraklarımız geri alınması için siyasi irade konulacak.
3-) Kelkit Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurularak, mevcut hayvan pazarının geliştirilmesi ve Hayvan Oteli Projesinin hayata geçirilmesi sağlanacak. 
4-)  Doğalgaz olmayan tüm İlçelerimiz ve beldelerimize doğalgaz getirilip vatandaşımızın hizmetine sunulacak. 
5-)  Gümüşhane, ilçelerimiz ve tüm köylerimizde telefon hatlarının ulaşmadığı bölge kalmaması için yeni baz istasyonların kurulmasını sağlayacak ve internet ağının genişletilmesi sağlanacak. 
6-) Belde Belediye statüsünü kayıp etmiş köylerimizin mahkeme süreçlerini takip ederek, kaybettikleri haklarını geri alıp ‘belediye’ haklarına kavuşturacağız. 
7-)  Gümüşhane’mizin turizm şehri olma yolunda ilerlemesi için tanıtımının profesyonel anlamda yapılarak, ulusal ve uluslararası turizm firmalarını bölgemize çekilmesini sağlayacağız. 
8-)  Gümüşhane ve ilçelerinde turizm ofisleri kurarak tercümanlar istihdam ederek turizm noktalarımızın daha iyi tanıtılması amaçlanacak. 
9-) Kültür Turizm’inin şehrimize olan kazancını artırmak için, Tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Osmanlı, Rum ve Ermeni yapılarının aslına uygun restore edilmesi, tarihi ve kültürel varlıklarımızın korunması turizme kazandırılmasını sağlayacağız. 
10-) Süleymaniye Kayak Merkezi’ni bölgeye kazandırıp ve bölgenin cazibe merkezi haline getirmesini sağlayacağız. 
11-) Artabel Gölleri Tabiat Parkı'nın alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlayıp doğa yürüyüşü parkuru ile yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekmek için gerekli çalışmaları yapacağız. 
12-) Doğa ve yayla turizminde keşfi edilmeyi bekleyen bölgemizde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile ortak çalışmalar yaparak turizm tesislerinin kurulması için hibe desteklerinin verilmesini sağlayacağız. 
13-) Gümüşhane – Bayburt Havaalanı’nın tamamlanmasıyla, Köse Dağı tünel projesini hayata geçirilecek. 
14-) Şiran Tersun Dağı tünel projesi hayata geçirilmesi çalışmalara hız verilecek. 
15-)  Gümüşhane’de uzun yıllardır süren sağlık sorunlarının çözülmesi noktasında hastanemize ivedilikle anjiyo ünitesinin kurulması, doktor eksikliklerinin tekrar yaşanmayacağı tam donanımlı bir şekilde vatandaşımızın hizmetine sunulması.   
16-) Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ortak çalışmalar yaparak bölgede ekilmeyen arazilerin ekonomiye kazandırılması, aromatik bitkilerin yetiştirilmesi için hibe desteği alınmasını sağlamak ve et, süt, yem ve orman ürünlerini işleyen entegre tesislerin bölgemize kazandırılmasını sağlamak. 
17-) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi projeleri gibi projeleri değerlendirilip hibe desteğinden faydalanması ve ilimizin IPARD programlarında desteklenen iller arasına dahil edilmesini sağlayacağız. 
18-) Köse barajında ki kaçağın onarımı ve her yıl boşa akan 2 milyon 100 bin metreküp suyun israfını önlenmesini sağlayacağız. 
19-) Sadak barajından bölgedeki tarım arazilerinin sulanması için yapılan sulama hattında ki arızaları giderilerek biran önce vatandaşımızın hizmetine sunulacak. 
20-) Torul, Özkürtün ve Kürtün karayolu üzerinde yaşanması muhtemel heyelan ve kaya düşmesine önlemek adına kaya ıslah çalışmaları yapılacak. 
21-) İl, İlçe ve köylerimizde yaşanan içme suyu sorunlarının çözülmesine katkı sağlanacak. 
22-) Çevre yollarının ışıklandırma çalışmaları yapılacak. 
23-) Amatör spor kulüplerimize destek olunup sorunlarının çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmalar yürütülecek, milli sporcu ve tüm sporcularımız desteklenecek. 
24-) Yeni bir şehir stadyumu ve ulusal müsabakaların da yapılabileceği bir spor kompleksinin ilimize kazandırılması sağlanacak. 
25-) İl ve ilçelerde her üç ayda bir olmak üzere istişare toplantısı yapılarak güncel sorunlar hakkında bölge insanı dinlenip çözüm odaklı çalışmalar yapılacak. 
26-) Karadeniz Bölgesi’ne yapılacak demir yolu projesine ilimiz dahil edilecek. 
27-) Eksik kalan dere ıslahları tamamlanacak. 
28-) İl genelinde ki mera alanı olarak işlenen ancak mera niteliği taşımayan araziler ticari ve sosyal alanda değerlendirilecek. 
29-) İl ve ilçelerimizde ticaret hacmini genişletmek adına Karayolları Genel Müdürlüğü’nün uyguladığı işletmenin ana yoldan 25 metre çekme kuralı ilimiz fiziki şartlarına göre yeniden revize edilmesi için girişimlerde bulunulacak. 
30-) İlimizin en önemli lokomotifi konumunda bulunan Pestil Köme üretimi desteklenecek dünya pazarına açılması için gerekli çalışmalar yapılıp dut, ceviz ve bal üretimi için Tarım ve Orman bakanlığından özel bütçeli hibe ve teşvik desteklerinin verilmesi sağlanacak. 
31-) Kelkit, Köse ve Şiran bölgesinde yoğun olarak üretimi yapılan fasulyenin bölgesel tescilini yaparak  ulusal marka haline getirilecek. 
32-) İlimiz Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı ve üst yapı çalışmaları biran önce tamamlanacak.
33-) Organize Sanayi Bölgesi'ne maden, gıda ve ormancılık sektörüne yönelik ara eleman yetiştiren uygulamalı teknik lise açılması sağlanacak.
34-) Yeni yatırımcıları bölgemize çekmek ve yatırım maliyetlerini azaltmak için İl özel idaresinin kaynaklarından faydalanarak yatırımcılarımız desteklenecek. 
35-) Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi Ofisi açılarak devlet kurumlarımız tarafından verilen tüm desteklerden nasıl faydalanacağı, projelerin hazırlanması noktasında ve başlatılan projelerin takibinin yapılması hususunda vatandaşımıza destek verilecek.
36-) Çağrı merkezi iş sahası yeniden ilimize kazandırılacak.
37-) Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ile görüşülerek ilimizde ruhsatı alınmış ancak faaliyete bulunulmayan maden sahalarının faaliyete başlanması için gerekli girişimlerde bulunularak işletmelerimizin bu sahaların kullanması sağlanacak.
38-) Madencilerimizin haklarının savunulması ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda sendikal manada Gümüşhane Sendika Şubesi’nin açılması için destekler verilecek. 
39-) Maden şirketlerinin ihtiyaçlarının yerel esnaftan karşılanması hususunda gerekli çalışmaların yapılacak. 
40-) Madencilerimizin kadrolu işçi statüsüne alınması için mecliste ki sesleri olacağız. Gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. 
41-) Madencilik sektöründen geçimini sağlayan yaklaşık 2 bin ailemizin mağdur edilmemesi için gerekli çalışmaların yapılıp maden şirketlerinin takiplerinin yapılması, şirketlere yardımcı olunup istihdamın artırılması bu artış sağlanırken doğanın, insan sağlığının, çevre şartlarının korunması için  tedbirlerin alınması konusunda azami derecede hassasiyet göstereceğiz.
42 -) Gümüşhane ve ilçelerinde bina denetim çalışması yapılarak, kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. 

UNUTMAYIN!!! 
KELKİT'İ, KÖSE Sİ, ŞİRAN'I, KÜRTÜN'Ü VE TORUL'U İLE BİZ HEP BİRLİKTE GÜMÜŞHANEYİZ

YORUM EKLE
YORUMLAR
ad
ad - 13 ay Önce

size güvenimiz tam yolunuz açık olsun ne mutlu türküm diyene.

SIRADAKİ HABER