AK Parti Gümüşhane İl Yönetimi iftar programında basınla buluştu

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı, düzenlediği iftar programı ile kentteki gazetecilerle bir araya geldi.

AK Parti Gümüşhane İl Yönetimi iftar programında basınla buluştu
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı, düzenlediği iftar programı ile kentteki gazetecilerle bir araya geldi.

Kent merkezindeki bir lokantada düzenlenen iftar programı yeni şekillenen İl Yönetim Kurulu’nun basınla ilk buluşması olurken, yemeğe İl Başkanı Avukat Celalettin Köse, yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Hamdi Özer ve gazeteciler katıldı.

“UYUM İÇERİSİNDE ŞEHRİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Yemekte yaptığı konuşmada AK Parti olarak il yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları ve diğer ilçe teşkilatlarıyla birlikte uyum içerisinde şehrin sorunlarına çözüm üretme noktasında gayret göstereceklerini vurgulayan Köse, “Gümüşhane’nin sorunlarını çözüme kavuştururken milletvekillerimizin de bu süreçte etkin bir şekilde uyum içinde rol almalarına fırsat verip, ilimizi daha ileri seviyeye taşıma noktasında çaba göstereceğiz. Bunları yaparken ölçülerimiz var. Gümüşhane il teşkilatı olarak şiarımız adalet ve hakkaniyetten ayrılmadan, milletvekillerimizle ve tüm teşkilat mensuplarımızla istişareyi esas alarak Gümüşhane için, ülkemiz için, partimiz için doğru işlerin sahibi olmaya özen göstereceğiz” dedi.

“TERÖRLE ÇOK ETKİN VE KARARLILIKLA MÜCADELEMİZ DEVAM ETMEKTE”

Geçtiğimiz günlerde Torul ilçesi yakınlarında meydana gelen terör saldırısına da değinen Köse, “Torul ilçemizde hain bir terör saldırısı meydana geldi. İki kahraman vatan evladımızı şehit verdik. Şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyoruz. Hükümetimiz, kurucu genel başkanımız, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde terörle çok etkin ve kararlılıkla mücadelemiz devam etmekte. Vatan topraklarından her türlü terörün kökü kazınana kadar, terörün tüm unsurları silah bırakana kadar ve güneydoğudaki devlet otoritesi hakim olana kadar inşallah terörle mücadele devam edecek ve aziz vatan topraklarından da yakın zamanda terörün kökünün kazınmasını ve terör olaylarının son bulmasını ümit ediyoruz. Bu mübarek günde duamız budur” diye konuştu.

“ŞUAN DARBE ANAYASASIYLA YÖNETİLİYORUZ”

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Başkan Köse, şunları söyledi: “Meclis gündemi çok yoğun. Yeni Anayasa çalışmaları gündemde. Şuan darbe anayasasıyla yönetiliyoruz. 82 anayasasının çok farklı yıllarda gerekli tadilatlar yapılmasına rağmen hala istenilen demokratik seviyeye ulaşamadığı için hükümetimizin en genel amaçlarından birisi Türkiye’yi daha demokratik, yeni bir anayasaya kavuşturmak olacaktır yeni dönemde. Bu bağlamda çalışmalar devam ediyor. Bizde Gümüşhane’de yeni anayasa çalışmalarına karıncanın ateşe su taşıdığı şekilde elimizden geldiğince katkı vermeye çalışacağız. Bir bütünlük içerisinde ülkemizin geleceğini aydınlık olacağına inanıyoruz. Ateş çemberi içerisinde bulunan Türkiye’nin dört bir tarafında siyasi istikrarsızlıklar hakim. Bizim dışımızda gelişen şeyler ama bizim ülkemizi de etkiliyor. Bizim bölgede çok daha etkin bir şekilde rol alabilmemiz için anayasa çalışmaları bu bağlamda çok önemli. Başkanlık sistemi gündemde. Cumhurbaşkanımız, liderimiz, kurucu genel başkanımız da inşallah yeni anayasayla ülkenin başkanlık sistemine kavuşmasıyla birlikte Türkiye’nin bölgedeki rolünün daha etkin olacağı kanaatindeyiz.”

TORUL VE KELKİT İLÇE TEŞKİLATLARININ DURUMU

Daha sonra soru-cevap şeklinde geçen toplantıda parti genel merkezi tarafından istifası istenen Kelkit ve Torul ilçe teşkilatlarının durumuyla ilgili soruları cevaplandıran Köse, “Kelkit ve Torul ilçelerimizde yönetim kurullarının istifaları istendi. Torul ilçemizde istifa sunuldu ve geçen hafta itibariyle önceki ilçe başkanımız Metin Yiğit ilçe başkanı olarak Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından yetkilendirildi. Torul’u kucaklayacak bir yönetim kurulu oluşturma arzusundayız. Torul’da ki sorun çözüldü. İstifa etmeyen Kelkit teşkilatımızla ilgili Genel Merkezdeki çalışmalar devam ediyor. O çalışmaların bitirilmesini beklemek zorundayız. Genel Merkezin vereceği her türlü kararın da bizim başımızın üzerinde yeri var. Her ne karar verilecekse o karara saygı duyacağız” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNİN ŞEHRE GELİŞ-GİDİŞLERİ

Milletvekillerinin Gümüşhane’ye uzun aralıklarla geldiğiyle ilgili kamuoyunda bir algı oluştuğu şeklindeki soruyu cevaplandıran Köse, “Bütün illerde seçmenlerin önceki dönemlere göre milletvekillerinin önceki dönemlere göre seçim bölgelerine daha az gittiklerini, bunun da ülkenin son dönemde yaşadığı olağanüstü süreçle ilgili olduğunu, meclisteki yasama faaliyetlerinin aralıksız devam etmesiyle ilgilidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Köse, TBMM’nin tatile girmesinin ardından ülke gündemine bağlı olarak Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın Gümüşhane’de ki tüm köyleri kapsayacak şekilde bir program hazırlığında olduklarını da sözlerine ekledi.

“ÜLKEMİZİ EL BİRLİĞİYLE SİVİL BİR ANAYASAYA, DAHA DEMOKRATİK BİR ANAYASAYA KAVUŞTURMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Yeni Anayasa’nın artık ülke gündemine girdiğini ve yazım çalışmalarının yürütüldüğünü dile getiren Köse, şöyle konuştu: “Biz teşkilatlar olarak bu süreçte aktif olarak rol üstlenmiyoruz. Genel merkez anayasa yazım çalışmaları bittikten sonra bize de görev verecektir. Biz de o zaman yeni Anayasayla ilgili ülkenin en etkili, en yetkili anayasa hukukçularını buraya getireceğiz. Bu işe gönül verenlerin Anayasa Platformu adı altında yaptığı çalışmaları da biz takdirle karşılıyoruz. Herkes elinden geldiğince bu sürece katkı veriyor. İnşallah ülkemizi el birliğiyle sivil bir anayasaya, daha demokratik bir anayasaya kavuşturmak için çaba göstereceğiz.”

“MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ GÜNDEMDE TUTMAK PARTİMİZE ZARAR VERİYOR”

Başkan Köse, Gümüşhane gündemini bir süredir meşgul eden İl Genel Meclisi başkanlığı seçimleri ile ilgili bir soruyu da şöyle cevaplandırdı: “Konu il disiplin kurulunda. İl disiplin kurulunun vereceği kararı beklemek gerekiyor. Disiplin kurlu bir karar vermeden açıklama yapmamız uygun değil. Kararı bekleyeceğiz. Kurallar, tüzük neyi emrediyorsa ona göre hareket edeceğiz. Bunu gündemde tutmak partimize zarar veriyor.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER