Ateş güven tazeledi

İYİ Parti Gümüşhane teşkilatı ilçe kongrelerinin ardından bugün yapılan 2.olağan il kongresiyle kongre sürecini tamamladı. Kongrede kurucu başkanı Ali Ateş yeniden il başkanı seçildi.

Ateş güven tazeledi
HABERİN GALERİSİ
Ateş güven tazeledi

Ateş güven tazeledi

İYİ Parti Gümüşhane teşkilatı ilçe kongrelerinin ardından bugün yapılan 2.olağan il kongresiyle kongre sürecini tamamladı. Kongrede kurucu başkanı Ali Ateş yeniden il başkanı seçildi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde yapılan kongreye Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ünzile Yüksel, Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, DEVA Partisi İl Başkanı Didem Kurt, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziya Nas, CHP Kadın Kolları Başkanı Belgin Çakır, Demokrat Parti İl Başkanı Şerif Akıntürk ve partililer katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını yapan Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Türkiye gündemini değerlendirerek, ekonomik krizin vatandaşı ezdiğini fakat mevcut hükümetin hala buna tam bir çözüm bulmadığını söyleyerek çeşitli eleştirilerde bulundu.

Faaliyet ve mali raporların okunarak ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde rakibi Namık Kutay’ın listesinin parti tüzüğüne uygun olmaması nedeniyle kongreye katılamamasının ardından tek başına seçimlere giren mevcut Başkan Ali Ateş yeniden İl Başkanı seçildi.

Kongrede geçerli 122 oyun tamamını alan Ateş, yaptığı konuşmada dava arkadaşlarıyla birlikte yola çıkışlarının üzerinden yaklaşık 4 yıllık bir süre geçtiğini belirterek, “Bizler bu hareketi başlatırken Türkiye’de her şey çok mu iyiydi? Her yer güllük gülistanlık mıydı? Bu Anadolu coğrafyasında yaşayan vatandaşımızın karnı tok, yediği önünde yemediği arkasında mıydı? Vatandaşım gelecek nesillerin kaygısını duymadan, çocuğunun, torununun geleceğini düşünmeden bir hayat mı sürüyordu. Yoksa bırak geleceği, yarınını dahi göremeden mi yaşıyordu? Değerli dava arkadaşlarım, bu günkü iktidar yola çıkarken milletimize en büyük vaatleri nelerdi? Yoksullukla mücadele edeceğiz. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz. Yasaklarla mücadele edeceğiz. Şimdi sizlere soruyorum, yoksulluk bitti mi? Yolsuzluk bitti mi? Yasaklar kalktı mı?” dedi.

“Bu ülkenin diğer yasal partilerine oy verenlerin bu ülkenin vatandaşı değil mi?” sorusunu soran Ateş, “Bunlar iktidarının başlarında gayri safi milli hasılayı, şuradan alıp şuralara çıkardık diye övünmüyorlar mıydı? Geçmiş iktidarlara çamur atarak onların 100 yılda yaptıklarını biz 10 yılda yaptık demiyorlar mıydı? Diyorlardı. Ama bunlar, gelir gelmez 100 yıllık Cumhuriyet kazanımlarını 10 yıl içinde sattılar ve milletimize ortalığı güllük gülistanlık göstermeye çalıştılar. Şimdi ne oldu? Senin geleceğini, kefen paranı dahi ipotek ettiler. Korku aldı başını gitti. İnsanlar içinden geldiği gibi konuşmaya korkar oldu. Konuşursam, yazarsam oğlum, kızım, yeğenim zarar mı görür diye düşünüyor” diye konuştu.

Konuşmasında Gümüşhane’de de gidişatın iyi olmadığını savunarak çeşitli iddialarda bulunan Ateş, “Şehrimizde iş yerleri birer birer kapanıyor, esnaf bitmiş, çalışanlar evlerine bir dilim ekmek götüremiyor. Artık insanımız giyimi, lüksü bırakmış, evine bir dilim ekmek götürebilmenin mücadelesini veriyor. Bu süreç öyle pansumanlarla, geçici çözümlerle atlatılabilecek bir süreç değil. Daha ciddi ve köklü değişikliklerle radikal kararlar alınması lazım. Bizler genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendi ile milletimize, halkımıza, vatandaşımıza ümit, ışık ve güneş olmak, dertlilere deva, haksızlığa uğrayanlara adalet olmak için bu yola çıktık. Dava arkadaşlarım, şimdi el birliğiyle partimizi iktidara, genel başkanımız sayın Meral Akşener’i de Cumhurbaşkanlığına taşıma vaktidir. Sizlerle beraber, Gümüşhane’den başlatacağımız iktidar yürüyüşünü Allah’ın izniyle Ankara’da nihayete erdireceğiz” şeklinde konuştu.

Ateş'in yönetim kurulunda Nebi Saraç, Kadir Dolan, Bayram Akçay, Kenan Koç, Tayfur Ağaç, Zahide Pektaş, Erdoğan Kadakal, A.Halim Mısırlıoğlu, Nurgül Özener, Fazlı Uğur, Buğra Çiçek, Halil Çimen, Fatih Ulutaş, Nurettin Üçel, Doğangül Kaya, Kasım Demir, Turan Özdemir, Hakan Aykutan, Ramazan Altuntaş, Fadime Kamalak, Seher Akbulut yer aldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER