Ateş: KDV indirimi halka yansımadı

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, temel gıda maddelerindeki yüzde 7’lik KDV indiriminin halka yansımadığını söyledi.

Ateş: KDV indirimi halka yansımadı

KDV indirimi açıklamasının ardından birçok firmada gıda fiyatlarına zam yapıldığı ve göstermelik indirimler yapıldığına dair halkın şikayetleri olduğunu ifade eden İl Başkanı Ali Ateş, “KDV indirimi öncesinde fiyatlar arttı sonra da göstermelik geri düştü. Halk bundan şikayetçi. Esnaf ise daha da dertli; Yüzde 125 zam yapılan elektrikte indirim yok, doğalgazda indirim yok. Nakliye yapan esnaf, sürekli artan akaryakıt fiyatları karşısında dayanacak gücü kalmadığından dert yanıyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin “Doğalgazı en ucuz kullanan ülkeyiz” sözlerini de eleştiren Başkan Ateş, “Algı yürütebilmek için elektriği en ucuz kullanan ülkeyiz, benzini en ucuz kullanan ülkeyiz sloganlarına halk inanmıyor artık. Paranın alım gücüne göre yapılan değerlendirmeler bu söylemlerin gerçek dışı olduğunu bizlere gösteriyor. Sayın Özhaseki’nin doğru söylediği tek şey AK Parti'nin oy oranıyla ilgili kısımdır. Yani oyların düşüşte olduğunu kabul etmeleridir. Halkın umudu Genel Başkanımız Meral Akşener ve İYİ’ler geliyor. Türkiye İYİ olacak” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER